« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Operacija u samo 15 minuta

Fotografija vijesti
Više o

oči

,

očna mrena

Operacija katarakte (sive mrene) za primarni cilj ima uklanjanje zamućene očne leće čime se omogućava poboljšanje vidne oštrine. Razvojem suvremene operativne tehnike, kirurgija katarakte postaje sve sigurnija, brža i jednostavnija za pacijente.

Operacija se danas izvodi potpuno ambulantno bez ležanja i samo u lokalnoj, kapljičnoj anesteziji. Sam zahvat traje oko 15 minuta. To je ujedno jedna od najuspješnijih operacija u medicini uopće. Kroz nekoliko milimetara dugačak rez kroz rub rožnice, uz pomoć posebne ultrazvučne sonde usitnjavaju se lećne mase koje se istovremeno odstranjuju iz oka. Nakon što se u potpunosti uklone i očiste svi ostaci leće, na isto mjesto ugrađuje se umjetna leća.

Danas postoji vrlo široki spektar leća za ugradnju koje mogu zadovoljiti najrazličitije potrebe pacijenta. U poliklinici Bilić Vision operacije katarakte, kao i druge kompliciranije zahvate, izvode eminentni operateri iz Slovenije i Njemačke. Pacijentima je tako danas lakše, jer na takve operacije više ne trebaju ići u inozemstvo i izlagati se visokim troškovima.

Piše: Pripremila: Livia Čveljo
25.05.2008. 20:45:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh