« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
GM-OVO RESTRUKTURIRANJE

Opel zatvara tvornicu u Belgiji

U sklopu plana restrukturiranja GM je ove godine odlučio zatvoriti pogon u Antwerpenu u kojem je u jednom trenutku bilo zaposleno 2.500 ljudi

Opel
Opel (Getty Images)
Više o

tvornica

,

General Motors

,

Opel

,

Belgija

,

Antwerpen

,

otkazi

,

ljudski izmet

Opel, europska podružnica američkog automobilskog diva General Motorsa, potvrdio je u ponedjeljak da će zatvoriti tvornicu u belgijskom gradu Antwerpenu jer nije uspio naći kupca. Iz Opelova sjedišta u Ruesselsheimu priopćeno je da nije pronađen ulagač s "održivim konceptom" koji bi jamčio nastavak rada u pogonu u Antwerpenu. Stoga će ta tvornica biti zatvorena krajem ove godine.

U sklopu plana restrukturiranja GM je ove godine odlučio zatvoriti pogon u Antwerpenu u kojem je bilo zaposleno 2.500 ljudi. Polovica radnika otpuštena je tijekom ljeta, a preostali su se nadali da će njihova radna mjesta biti pošteđena.

Neposredno prije objave Opela sindikat ACV-CSC Metea objavio je da su im u GM-u priopćili da nijednu prispjelu ponudu za tvornicu u Antwerpenu ne smatraju zadovoljavajućom. "To je težak udarac za radnike Opel Antwerpena i za dobavljače", priopćeno je iz ACV-CSC Metee. "Priopćenje je šokantan dokaz da je GM prevario radnike u Antwerpenu", istaknuli su u u sindikatu, pozivajući kompaniju da proda tvornicu zaposlenicima i flamanskoj regionalnoj vladi u zamjenu za simbolični iznos od jednog eura. (hina/metro-portal)

04.10.2010. 17:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh