« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NORMALIZACIJA

Opadaju vodostaji Une, Kupe i Save s pritocima

Dio prometnica i dalje je neprohodan, a na nekim područjima još uvijek su na snazi redovite mjere obrane od poplava

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miroslav Kiš/Cropix)
Više o

poplave

,

Kupa

,

Sava

,

Una

,

pad vodostaja

Hrvatske vode izvijestile su da se ne očekuju oborine na sljevu Une, Bosne i Vrbasa u BiH ni na sljevu Save i Kupe u Hrvatskoj i Sloveniji pa će vodostaji Une i Kupe s pritocima te vodostaj Save od Jesenica do Jasenovca i dalje opadati, a nizvodno blago opadati ili stagnirati.

Vodostaj u Šašnoj Gredi, vezano uz visinu vodostaja retencije Lonjskog polja, bit će u blagom porastu, te vodostaj u retenciji Mokrome polju.

Mjere pripremnog stanja obrane od poplave na snazi su na dionicama vodomjera: Sava Trebež, Sava Davor, Česma ušće i Una Hrvatska Kostajnica.

Mjere redovite obrane od poplave provode se na dionicama vodomjera: Trebež retencija, Sava Mačkovac, Sava Davor, Sava Stara Gradiška, Sava Slavonski Brod, Sava Slavonski Šamac i Sava Županja.

Mjere izvanredne obrane od poplave i dalje su na snazi na dionicama vodomjera: Sava Jasenovac te Šašna Greda, vezano uz visinu vodostaja retencije Lonjskog polja.

Otvorena je brana Trebež (istjecanje vode iz retencije Lonjskog polja u Savu - pražnjenje retencije), a u funkciji su i preljev Košutarica i kanal Kupa-Kupa.

Cesta Trebež-Kraljeva Velika još je poplavljena na dionici br. 32, a cesta Košutarica-Mlaka pod vodom je oko 500 metara na dionici br. 29.

Na državnoj cesti u naselju Kuljanima postavljeni su znakovi zabrane za sav promet još od prvoga vodnog vala jer je znatno oštećena, navode Hrvatske vode. (hina/metro-portal)

13.01.2010. 13:08:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh