« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
kraj skrivanja

Oliver Knezović predao se zagrebačkoj policiji

Nakon što je raspisana međunarodna tjeralica, osumnjičeni za ubojstvo Vedrana Puljića predao se policiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

predaja

,

Vedran Puljić

,

Oliver Knezović

Oko 15 sati i 30 minuta hrvatskoj policiji predao se Oliver Knezović kojeg policija BiH sumnjiči da je sudjelovao u huliganskim neredima u Širokom Brijegu i ubio navijača Sarajeva Vedrana Puljića.

Knezović je samoinicijativno došao u središte krim-policije u Heinzelovoj ulici u nazočnosti svog odvjetnika Milenka Umičevića. Na predaju se navodno odlučio nakon što je doznao da je u BiH zbog Puljićeva ubojstva uhićen policajac.

"Istina je da se Knezović predao policiji i sada se s njim razgovara i utvrđuje njegov status", izjavio je načelnik Ureda ravnatelja Policije Krunoslav Borovec.

Borovec nije želio potvrditi ni opovrgnuti da Knezović uz bosansko-hercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo, zbog čega prema hrvatskom Ustavu ne može biti izručen Bosni i Hercegovini.

Osumnjičeni se prije dolaska u RH skrivao u planinama na području Općine Jablanica, od Čvrsnice prema Jablanici u napuštenim kolibama, a navodno se predao u Hrvatskoj jer smatra da u BiH ne bi imao primjereno suđenje.

Knezović je večeras za Novu TV rekao kako nije kriv za smrt Vedrana Puljića: "Nakon što smo svi imali pištolj od policajca, na kraju se pištolj našao kod mene. Uredno sam se prijavio, ispričao i vratio pištolj policajcu. Pucao sam u zrak, nisam kriv za Vedranovu smrt".

Na pitanje tko je pucao, odgovara da ih je bilo više. "Pucali su svi, ima još drugih ljudi, vjerujem da će istraga to dokazati".

Knezović je pobjegao sudskim policajcima 5. listopada nakon privođenja Tužiteljstvu u Širokom Brijegu. Federalna uprava policije BiH za njim je 7. listopada raspisala međunarodnu tjeralicu.

20.10.2009. 18:41:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh