« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
OI 2012

Olimpijska baklja stigla u Veliku Britaniju

Olimpijska je baklja stigla u Veliku Britaniju u petak navečer posebnim zrakoplovom iz Atene, prije nego je prebačena helikopterom u Land's End

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Twitter)
Više o

London

,

olimpijska baklja

,

OI 2012.

Trostruki olimpijski prvak u jedrenju Ben Ainslie pokrenuo je olimpijsku štafetu koja će obići cijelu Veliku Britaniju i Irsku do Londona na otvaranje olimpijskih igara 27. srpnja.

Britanski jedriličar je primio štafetu u 7.15 sati po lokalnom vremenu u Land's Endu, točki na jugozapadu Velike Britanije prije nego ju je predao surferici Anastassiji Swallow. Cijeli događaj su pratile stotine znatiželjnika.

Olimpijska je baklja stigla u Veliku Britaniju u petak navečer posebnim zrakoplovom iz Atene, prije nego je prebačena helikopterom u Land's End gdje je poslužila da se njome zapali štafeta.

Oko 8.000 nositelja će se izmjenjivati trčeći sa štafetom preko 12.875 km diljem cijele zemlje. Tijekom 70 dana svi će oni prijeći više od tisuću gradova i sela pješke, brodom, biciklom, tramvajem, vlakom pa čak i balonom.

Najmlađi nositelj štafete ima 12 godina, a nastariji stotinu. Jedan mladi vojnik koji je u eksploziji u Afganistanu izgubio obje noge i ruku bit će među nositeljima. Prosječno će štafetu svaki dan nositi 115 osoba.

Na dan otvaranja olimpijskih igara 27. srpnja štafeta će doći do olimpijskog stadiona gdje će poslužiti da se njome zapali monumenatalni olimpijski plamen koji će gorjeti za trajanja cijelih igara. do 12. kolovoza.

19.05.2012. 11:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh