« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NOVO VRIJEME

Olimpijke iz S. Arabije po prvi će put predstavljati svoju zemlju

Saudijska Arabija, Bruneji i Katar do sada nisu nikada slali sportašice na olimpijske igre i Međunarodni olimpijski odbor se nada da će se u Londonu ta praksa promijeniti

Fotografija vijesti
Više o

Olimpijske igre

,

Saudijska Arabija

,

OI London

,

patrijarhat

Unatoč tomu što im je zakonom zabranjeno upravljati motornim vozilima i dolaziti na stadione, sportašice iz Saudijske Arabije mogle bi na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu po prvi puta predstavljati svoju zemlju, piše Hina.

Saudijska Arabija, Bruneji i Katar do sada nisu nikada slali sportašice na olimpijske igre i Međunarodni olimpijski odbor (IOC) se nada da će se u Londonu ta praksa promijeniti.

IOC je u ponedjeljak objavio da je Saudijski olimpijski odbor predstavio listu kandidata za Igre u Londonu na kojoj se nalaze i imena nekih sportašica.

"IOC vjeruje da Saudijska Arabija radi na tome da uključi sportašice na olimpijske igre u Londonu u skladu s pravilima međunarodnih saveza."

Katar, koji se kandidira za domaćina olimpijskih igara 2020., prošli je mjesec objavio da će u London poslati dvije sportašice, prvi put u svojoj povijesti. IOC je ponudio Kataru pozivnice za plivačicu Nadu Arkaji i sprintericu Noor al-Malki.

Sport je u patrijarhalnom društvu kakvo je u Saudijskoj Arabiji rezerviran samo za muškarce, a ženama je čak zabranjen pristup na stadione.

19.03.2012. 17:11:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh