« Film
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
NAGRADE

Oktavijan 2020: poziv na prijavu filmova

Sve prijavljene filmove će odgledati i ocijeniti deseteročlana selekcijska skupina HDFK-a, a potom će deset najboljih filmova po svakoj kategoriji ocjenjivati preostali, unaprijed prijavljeni, članovi Društva

Nagrada Oktavijan
Nagrada Oktavijan (Arhiva)
Više o

Oktavijan 2020

Početkom godine prvi je put samostalno dodijeljena nagrada Oktavijan za najbolji dugometražni film Dani Budisavljević i njenom filmu 'Dnevnik Diane Budisavljević', te je odlučeno da će se sve nagrade Društva u budućnosti dodjeljivati samostalno, početkom godine za prethodnu godinu. Proces prijava filmova za nagradu Oktavijan trajat će do 22. studenog 2020.!

HDFK poziva sve filmske autore i produkcijske kuće da prijave svoje filmove za nagradu Oktavijan putem obrasca za prijavu koji je dostupan na ovoj poveznici.

Sve prijavljene filmove će odgledati i ocijeniti deseteročlana selekcijska skupina HDFK-a, a potom će deset najboljih filmova po svakoj kategoriji ocjenjivati preostali, unaprijed prijavljeni, članovi Društva. Sve ocjene će biti javno objavljene prilikom svečane dodjele nagrada autorima najboljih filmova u siječnju 2021. godine.

Filmovi koji konkuriraju za godišnju nagradu Oktavijan su svi hrvatski premijerno i javno prikazani tijekom 2020. godine u Hrvatskoj. Iznimno, s obzirom promjenu termina i formata nagrade, pozivaju se na prijavu i svi oni filmovi koji su premijerno prikazani u 2019. nakon prošlogodišnjih Dana hrvatskog filma (od 14. do 18. lipnja 2019. godine). Autori filmova koji očekuju svoje hrvatske premijere do kraja tekuće godine također se pozivaju na prijavu.

Godišnja nagrada Oktavijan dodjeljuje se u sljedećim kategorijama:
Oktavijan za dugometražni igrani film
Oktavijan za dugometražni dokumentarni film
Oktavijan za (kratki i srednjometražni) igrani film
Oktavijan za (kratki i srednjometražni) dokumentarni film
Oktavijan za (kratki, srednjometražni i dugometražni) animirani film
Oktavijan za (kratki, srednjometražni i dugometražni) eksperimentalni film
Oktavijan za (kratki, srednjometražni i dugometražni) namjenski film 
Oktavijan za najbolju manjinsku koprodukciju

Novost je uvođenje dvije dodatne nagrade - Oktavijan za najbolji dugometražni dokumentarni film i nagrada za najbolju manjinsku koprodukciju. Pravilnik nagrade Oktavijan se nalazi ovdje.

Proces prijava filmova za nagradu Oktavijan trajat će do 22. studenog 2020. godine.

Osnovni uvjet: - film je hrvatska produkcija i javno je prikazan na teritoriju Republike Hrvatske u razdoblju od 18. lipnja 2019. do 31. 12. 2020. godine.

01.11.2020. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh