« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
donacije

Oktal Pharma za dijalizirane i oboljele od Crohnove bolesti

Veledrogerija je odlučila izbjeći poslovne poklone i čestitke parnerima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Oktal Pharma)
Više o

Crohnova bolest

,

dijaliza

,

Zajednica udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika

,

Hrvatsko udruženje za Crohnovu bolest i ulcerozni kolitis

Oktal Pharma, jedna od vodećih nacionalnih veledrogerija, jučer je u prostorima The Old Pharmacy Pub-a predala dvije donacije, ukupne vrijednosti 40.000 kuna, koje je u ime Oktal Pharme službeno predao mr. sc. Vlatko Perić, dipl. iur, član Uprave.

Umjesto poslovnih darova i čestitki, Oktal Pharma je ove godine odlučila dio sredstava usmjeriti u humanitarne svrhe. U tom smislu odabrane su dvije udruge oboljelih: Zajednica udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Hrvatske i Hrvatsko udruženje za Crohnovu bolest i ulcerozni kolitis.

U ime Zajednice udruga dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Hrvatske, donacijski ček primio je Stjepan Mihalić, predsjednik Zajednice. Zrinka Mach-Medved, tajnica, Zajednice Udruga, ukratko je predstavila rad udruge i najavila kako će donirana sredstva utrošiti na daljnje razvijanje projekta Edukativno-rekreativnog kampa za djecu i mlade s kroničnom bubrežnom bolesti, kroz koji se oboljeloj djeci pomaže u prihvaćanju bolesti kao takve, razvijanju samostalnosti i samopouzdanja. 

U ime Hrvatskog udruženja za Crohnovu bolest i ulcerozni kolitis, donacijski ček primio je gospodin Željko Gardlo, predsjednik Udruge. U svom govoru istaknuo je važnost i ciljeve rada Udruge, te istaknuo kako će se donirana sredstva iskoristiti za izradu opširne studije o nutritivnim navikama oboljelih i sveobuhvatne brošure vezane uz njihovu prehranu.

08.12.2009. 15:42:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh