« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
svi neozlijeđeni

Okončana talačka kriza u Meksiku

Meksička je policija uhitila šestoricu otmičara aviona koji su sami pustili gotovo sve taoce

Više o

talačka kriza

,

Meksiko

Skupina naoružanih muškaraca otela je meksički zrakoplov sa 104 putnika i tražila razgovor s predsjednikom Felipeom Calderonom da bi nešto kasnije sletjeli na pistu i pustili gotovo sve taoce, javljaju svjetski mediji. Taoci su većinom bili turisti američke i francuske nacionalnosti.

Zrakoplov Aeromexico Flighta bio je izoliran s trojicom otmičara u njemu koji su navodno Bolivijske ili Kolumbijske nacionalnosti. Na sletnoj stazi u zračnoj luci Mexico City trenutno se nalaze specijalci i federalna policija, a svjedoci kažu da su vidjeli oko stotinjak ljudi kako izlaze iz zrakoplova.

Motivi otmičara nisu bili potpuno jasni, no bili su poručili su da će, ukoliko im ne bude omogućen razgovor s meksičkim predsjednikom, aktivirati eksploziv.

Predsjednik Felipe Calderon već se nalazio na aerodromu kad su otmičari zatražili razgovor, a zračna luka je "izolirana od svih operacija". Let 576 Aeromexico Flighta poletio je iz Cancuna, a na zahtjev otmičara kružio je sedam puta oko Mexico Citya prije nego je sletio. Prema posljednjim agencijskim izvještajima otmica je okončana kad su meksički specijalci ušli u avion i oslobodili posadu. Uhićeno je šest ili sedam osoba.

10.09.2009. 00:04:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh