« Film
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
KRATKE SLIKE

Ogoljivanje Emmanuelle na Kratkim slikama!

Redateljica filma Manon de Boer snimala je razgovor s Kristel 2002. i 2001., no, u samome filmu prvo gledamo priču koju je o svom životu Kristel ispričala 2002

Legendarna Sylvia Kristel - Emmanuelle
Legendarna Sylvia Kristel - Emmanuelle (Kratke slike)
Više o

Kratke slike

,

Emmanuelle

U četvrtak, 12. siječnja započinjemo novu filmsku godinu u MM centru i to dokumentarnim filmom oSylviji Kristel, nizozemskoj glumici, najpoznatijoj po glavnoj ulozi u serijalu Emmanuelle, jednom od najuspješnijih francuskih filmova svih vremena. Eksperimentalni dokumentarac Sylvia Kristel - Parizposveta je, ne samo S. Kristel, već i Parizu u kojem je Kristel dugo živjela i kojim je bila fascinirana. Slike Pariza vizualna su pozadina glumičine iskrene ispovijesti o ljudima, osjećajima, razočaranjima, ali i životnom putu koji joj je donio svjetsku slavu.

Početak je u 19:30, a ulaz na projekciju je besplatan, a više informacija potražite na http://mmcentar.sczg.hr/https://www.facebook.com/kratkeslike/?ref=bookmarks

Redateljica filma Manon de Boer snimala je razgovor s Kristel 2002. i 2001., no, u samome filmu prvo gledamo priču koju je o svom životu Kristel ispričala 2002., a potom onu iz 2001. Redateljica se na taj način poigrava sjećanjem, ne samo svoje protagonistice, već i sjećanjem gledatelja. Priča iz 2002. sadrži više detalja i konkretnih imena, dok je ona iz 2001. općenitija i rezerviranija. Kristeline priče lutaju među ključnim punktovima njenog života, fluidno formirajući i reformirajući narativne elemente. Sam grad rijetko je opisan izravno. Kristel govori o svojim filmovima, ljubavnim vezama i kako su one utjecale na njezinu životnu putanju. Gradovi su koordinate po kojima se kreću njezina sjećanja. Iskren i emotivan, ovaj film donosi svojevrsnu biografiju glumice koja je prvenstveno doživljavana kroz svoje uloge u erotskim filmovima (odEmmanuelle do Ljubavnika Lady Chatterley), premda je glumila u više od 50 filmova.

Redateljica, Manon de Boer, u svojim filmovima istražuje odnos između jezika, vremena i sjećanja. Radovi su joj prikazani diljem svijeta, između ostaloga na biennalu u Veneciji, Berlinu, Sao Paoulu i Documenti, na festivalima poput Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, Viennalu itd..

Film prikazujemo o sklopu projekta Kratke slike koji pozornost posvećuje inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja. Održava se svakog četvrtka u 19:30 u MM centru, koji više od 40 godina neumorno promiče nezavisnu kinematografiju.

09.01.2017. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh