« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
PLAVE KUVERTE

Ognjen Šimić - devet godina zatvora

Riječki je kirurg dospio u ruke puno boljoj stručnjakinji u svom poslu nego je to on.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop, CROPIX)
Više o

dr. Ognjen Šimić

,

primanje mita

Riječki kirurg Ognjen Šimić na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno je danas osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina zbog 18 slučajeva primanja mita.

Istodobno je oslobođen optužbe za prikrivanje na taj način stečena novca.

Šimić nije bio na izricanju presude te je sutkinja Ika Šarić naredila da se privede u pritvor.

Kako je sve počeloOgnjen Šimić je uhićen 16. kolovoza 2006. godine nakon prijave njegove namjere uzimanja mita policiji Ljerke Krajnović, nekadašnje rukometne reprezentativke. Ona je prijavila Šimića zbog namjere uzimanja mita za skraćenje roka čekanja na operaciju na srcu njezinog oca. U suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) s opremom za video i zvučno snimanje predala je označeni novac Šimiću u njegovoj kancelariji u riječkom KBC. Nakon Šimićeva uhićenja prijavljeno je još 17 slučajeva Šimićeva primanja mita.

Ubrzo je pušten iz pritvora te je na glavnu raspravu dolazio sa slobode.

Tijekom suđenja, koje je počelo u svibnju ove godine, tridesetak svjedoka, pacijenata ili članova njihovih obitelji potvrdilo je da je Šimić primao mito. On je opovrgnuo sva ta svjedočenja.

Ognjen Šimić optužen je da je kao predstojnik Odjela za kardiokirurgiju riječkog KBC-a u razdoblju od 1998. do 2006. primio mito u 18 slučajeva radi skraćenja roka čekanja na operaciju. Optužen je i za prikrivanje kupovanjem nekretnina, automobila i polaganjem na bankovne račune tako nezakonito stečenih 210.000 kuna. (HINA)

25.08.2008. 14:14:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh