« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
MA DA?!

OESS dolazi u Ukrajinu smiriti situaciju

Rusija se pridružila zemljama članicama Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), njih 56, u jednoglasnoj odluci o slanju šestomjesečne promatračke misije u Ukrajinu

Republika Krimska Krajina nije ugrožena
Republika Krimska Krajina nije ugrožena (Arhiva)
Više o

Ukrajina

,

OESS

,

Rusija

,

Krim

No, u toj se odluci Krim, kojeg je Rusija anektirala, izrijekom ne navodi pa se ne zna da li će promatračima tamo uopće biti dozvoljen pristup i boravak. SAD je u izjavi upućenoj izvanrednom zasjedanju OESS-a istaknuo da je 'Krim u Ukrajini'.

'Samo jedna članica se pravi da je to nešto drugo od Ukrajine. Jasno je da s usvajanjem ove odluke misija ima mandat za rad na Krimu i drugim dijelovima Ukrajine', stoji u američkoj izjavi.

Ruski veleposlanik Andrej Kelin je, međutim, poručio da je Krim postao dio Rusije. 'OESS nema tamo nikakav mandat. Krim je dio Ruske Federacije', rekao je Kelin.

Misija od 100-ak promatrača, sa sjedištem u KIijevu, biti će raspoređena u devet gradova, uključujući i Donjeck, u istočnom rusofonom dijelu Ukrajine.

Shema već viđena na našim prostorima - okupiraj i dovedi međunarodne snage da betoniraju postojeće stanje provodi se i u Ukrajini, a UN I OESS pokazuju kako je lako i jednostavno manipulirati tim organizacijama.

Ako se pogleda slučaj Cipra na kojem već desetljećima uživaju vojnici i dužnosnici UN-a u "zoni razdvajanja", na golemim dnevnicama i plaćama, ne radeći ništa, sa žaljenjem moramo poručiti Ukrajincima da će Krim biti njihov jedino Olujom ....

22.03.2014. 08:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh