« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
RUDINE-SOLIN

Odvučena polovica stradalog vlaka

Iz Labina je u Rudine stigla 130-tonska dizalica 'Veli Jože' i jedan od dva vagona koji više nisu u voznom stanju odvukla u Solin

(Nikola Vilić/CROPIX)
Više o

,

željeznička nesreća

,

Rudine

,

nesreća nagibnog vlaka

Jedan od dvaju vagona nagibnog vlaka danas je kasno popodne ukrcan na 130-tonsku dizalicu 'Veli Jože' koja je u Rudine stigla iz Labina kako bi oslobodila prostor oko tračnica od ostataka vlaka koji je prije osam dana izletio s tračnica pri čemu je poginulo šest, a ozlijeđeno 55 osoba.

Vagon je podignut i deponiran u Solinu, a sutra ujutro bit će se obavljeno dizanje drugog vagona, doznaje se od direktora regionalnog ureda Hrvatskih željeznica Split Slavka Šerića.

"Nakon što sutra ujutro dizalica odnese i drugi vagon još će se jednom očistiti i urediti pruga koju treba dovesti u prijašnje stanje, pa se nadamo da će već u ponedjeljak biti otvoren promet na ovom dijelu pruge. Prvo će proći teretni vlak, a nakon toga i putnički, nagibni na liniji Zagreb-Split", kazao je Šerić.

S obzirom da se vagoni nagibnog vlaka koji je sudjelovao u željezničkoj nesreći ne mogu popraviti, svi dijelovi koji budu mogli biti iskorišteni će se dignuti s vagona, a nakon toga će se sve ono što se ne može upotrijebiti iskoristiti za staro željezo.

Izvor: Hina

01.08.2009. 20:14:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh