« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
ZAVRŠNICA AKCIJE

Održana svečanost NATO-tramvaja

Potporu ulasku u NATO iskazale su braniteljske udruge, djelatnici HV-a, MORH-a i MUP-a.

(Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

NATO

,

Jasen Mesić

,

Slavko Barić

,

ulazak u NATO

,

NATO tramvaj

,

Zlatko Cvrtila

U znak potpore ulasku Republike Hrvatske u NATO-savez, branitelji Zagreba okupljeni u Zajednici udruga branitelja Zagrebačkog holdinga i Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba provozali su se danas zagrebačkim NATO-tramvajem te građanima na Trgu bana Jelačića dijelili majice i materijal o NATO-ou.

U prigodno ukrašenom tramvaju braniteljima su se u vožnji od trešnjevačke Remize do Trga bana Josipa Jelačića pridružili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, savjetnik predsjednika Republike Zlatko Cvrtila, zamjenik načelnika Glavnog stožera general Slavko Barić i djelatnici HV-a, MORH-a i MUP-a.

Na prigodnoj svečanosti na Remizi savjetnik predsjednika Republike Zlatko Cvrtila naglasio je da je Republika Hrvatska ulaskom u NATO ostvarila dio svojih strateških ciljeva te da su oni koji su pošli u borbu za oslobođenje sanjali o tome da Hrvatska ostvari jak međunarodni položaj i da se "smjesti u obitelj značajnih država u ovome međunarodnom prostoru". Taj strateški cilj možda još nismo osvijestili, rekao je i dodao je da su države NATO-oa najmoćnije u svijetu.

Braniteljima je na njihovu doprinosu pri ulasku u NATO čestitao i general Barić u ime Oružanih snaga, ističući da je Republika Hrvatska našla svoje mjesto u toj važnoj organizaciji.

Našla je svoje mjesto zbog svoje odlučnosti, dosljednosti i principijelne politike, rekao je general Barić i dodao da su Hrvatska i njezine Oružane snage prepoznate u ovoj organizaciji i kroz mirovne misije u kojima sudjelujemo.

Važnost ulaska Hrvatske u punopravno članstvo NATO-saveza naglasio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je također istaknuo ulogu hrvatskih branitelja u obrani Hrvatske i Zagreba.

Branitelji iz Zagreba okupljeni u Zajednici udruga branitelja Zagrebačkog holdinga (šest udruga) i Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba (32 udruge) organizirali su da zagrebački NATO-tramvaj još od 22. prosinca 2008. godine vozi gradskim ulicama, a današnja svečanost završnica je te akcije. (hina/metro-portal)

16.04.2009. 15:01:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh