« Film
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
FILMOVI

Održana svečana premijera filma ‘Moj dida je pao s Marsa’

Neobična avantura djevojčice i robota izvanzemaljca koji imaju zadatak spasiti njezinu djelomično izvanzemaljsku obitelj u redovnu distribuciju kreće ovog četvrtka, 21. ožujka

Svečana premijera oduševila gledatelje
Svečana premijera oduševila gledatelje (Arhiva)
Više o

Moj dida je pao s Marsa

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema by CineStar, sinoć je održana svečana premijera dugoočekivanog filma Moj dida je pao s Marsa koji u kina stiže u četvrtak, 21. ožujka.

Dugotrajnim aplauzom i ovacijama publika je, naročito ona najmlađa, oduševljeno pozdravila svečanu premijeru filma 'Moj dida je pao s Marsa', redatelja Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića.

Neobična avantura djevojčice i robota izvanzemaljca koji imaju zadatak spasiti njezinu djelomično izvanzemaljsku obitelj u redovnu distribuciju kreće ovog četvrtka, 21. ožujka, a ako je suditi po atmosferi na sinoćnjoj projekciji, film čeka dug i uspješan život u kinima.

Mnogobrojna međunarodna filmska ekipa predvođena producenticama Marinom Andree Škop i Darijom Kulenović Gudan, film je prije sinoćnje projekcije predstavila i na panelu 'Koprodukcije ne padaju s Marsa' o koprodukcijskim mogućnostima i izazovima u suradnji Hrvatske i Norveške, održanom na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

Panel je organiziran u suradnji s hrvatske producentske kuće STUDIO DIM s Norveškim veleposlanstvom u Hrvatskoj, norveškom producentskom kućom Filmbin, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, DKE - Uredom MEDIA Hrvatske, regionalnim fondom Filminvest te Norveškim filmskim institutom.

"Ponosimo se ovom suradnjom te se nadamo da će inspirirati više zajedničkih koprodukcija u budućnosti. Hrvatska i Norveška su male filmske nacije. Zajedničkim radom možemo proizvesti filmove vrhunske kvalitete, isto kao i vodeći filmski studiji u svijetu, a "Moj Dida" je savršen primjer takve suradnje.", izjavila je veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Astrid Versto.

Premijeri je nazočio i proslavljeni norveški glumac Nils Ole Oftebro, koji u filmu Moj dida je pao s Marsa igra djeda, debitantica Lanom Hranjec (Una), Ozren Grabarić (glas robota Dode), mlade hrvatske glumačke nade Alex RakošSven BaracTonka Kovačić, Lucija Šango, direktor fotografije filma Sven Pepeonik, scenografkinja Petra Kriletić, kostimografkinja Zorana Meić, skladatelj Stein Berge Svendsen... ali i brojna lica iz javnog života.
 
Film je producirao zagrebački Studio dim s partnerima iz još 6 europskih zemalja: Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9 i bosanskohercegovačkom Fabrikom, a potporu su mu pružili i Hrvatski audiovizualni centar, MEDIA program Europske Unije, Film Fund Luxembourg, Norwegian Film Institute, Filminvest,Czech Film Fund, Slovak Audiovisual Fund, Slovenian Film Centre i Fond za kinematografiju Sarajevo, a distribuira ga 2iFilm.

19.03.2019. 13:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh