« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
COOL

Održana prva Kultura za sve!

Manifestacija je zaključena ovacijama za Triko Cirkus Teatar i predstavu Stanari u mamutu, nastalu na temelju cirkuskih elemenata i jeziku klaunske igre, autorica Ive Peter Dragan i Marije Antić

Kulture za sve!
Kulture za sve! (Demirel Pašalić)
Više o

SuKultura

,

Kulture za sve!

Vikend u Novom Zagrebu prošao je u znaku Kulture za sve! Ideja ove nove manifestacije, nastale u sklopu projekta SuKultura, bila je na primjerima dobre prakse prezentirati benefite sudioničkog upravljanja u kulturi kroz prezentaciju participativnih umjetničkih sadržaja.

Program je započeo site-specific predstavom Pet godišnjih doba Branka Brezovca i Eurokaza ispred atomskog skloništa na samom rubu Travnog. U ovom ambijentalnom kolažu impresivne vizualne podloge uz publiku su uživali i sugrađani koji su predstavu promatrali sa svojih prozora i balkona.

Subota je započela Dominovom Predstavom zajednice, fragmentarnim djelom koje su zajednički pod umjetničkim vodstvom Vedrane Klepice, Josipe Bubaš, Vlaste Delimar, Neve Lukić, Drum 'n Bijesa i udruge Avokado te ostalih umjetničkih suradnika sukreirali sami građani.

Redateljica Iva Srnec Hamer i umjetnička organizacija Točka na I pretpremijerno su izveli predstavu Poligon nastalu prema motivima Krležinih novela Bitka kod Bistrice Lesne i Tri domobrana, nastale u suradnji s građanima treće životne dobi. Umjetnička organizacija  ARKTIK - Institut za budućnost u suradnji s umjetnicima Irenom Boćkai  i Vilimom Matulom,  prezentirala je izvedbeni rada Disanje kvarta o potrebi jačanja kvartovskog zajedništva kako bi se nadišle različite krize. 

Manifestacija je zaključena ovacijama za Triko Cirkus Teatar i predstavu Stanari u mamutu, nastalu na temelju cirkuskih elemenata i jeziku klaunske igre, autorica Ive Peter Dragan i Marije Antić, u koju su uključeni stanovnici svih generacija.

Sljedeću manifestacije s novom kulturom u Novom Zagrebu očekujte već u rujnu. U sklopu projekta SuKultura od 11. do 13. rujna organizira se Akcija za Trg u/ispred Centra za kulturu Novi Zagreb.

13.07.2020. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh