« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
POSLOVNO

Održana konferencija HR Business Arena 2014

Financijska kriza praćena krizom morala, socijalnom i političkom krizom ugrozila je prvenstveno mlade u dobi do 25 godina, zaključak je konferencije

HR Arena je okupila stručnjake iz raznih područja
HR Arena je okupila stručnjake iz raznih područja (InfoArena)
Više o

HR Business Arena 2014

Danas je završila dvodnevna konferencija, HR Business Arena 2014. u organizaciji Infoarena grupe pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge poslodavaca i Europske banke za obnovu i razvoj. Ključne teme konferencije bile su novi Zakon o radu i prilike koje on nudi te smanjenje jaza između obrazovnog sustava i potreba tržišta rada.

Financijska kriza praćena krizom morala, socijalnom i političkom krizom ugrozila je prvenstveno mlade u dobi do 25 godina, svaki četvrti je nezaposlen u okviru EU (28 zemalja), dok je u Hrvatskoj svaki drugi mladi čovjek nezaposlen.

„U sljedećih deset godina 1,2 miljarde mladih ljudi u EU biti će spremno za tržište rada, za svega 300 milijuna njih biti će osiguran posao. Posljedice za sveukupno društvo biti će nesagledive ako ne ponudimo mladima mogućnost da svoju egzistenciju riješavaju kroz poduzetničke projekte i veću fleksibilnost tržišta rada" izjavila je Carmen Majetić Pavić, programska direktorica konferencije.

U programu konferencije sudjelovali su brojni stručnjaci. Gđa. Tatjana Dalić, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava pričala je o mjerama i reformama koje ministarstvo rada pokreće kako bi smanjilo visoku nezaposlenost mladih, a g.Roko Andričević, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta nadovezao se s promjenama na području obrazovnog sustava. Specijalni gost konferencije, bio je istaknuti znanstvenik i akademik g. Ivo Šlaus koji smatra kako sigurnost radnog mjesta garantira samo sposobnost brzog učenja i sposobnost brzog mijenjanja te je naglasio kako su poduzetnost i inovativnost za njega ključni faktori uspjeha!

Svim sudionicima prezentirani su primjeri dobre prakse koji značajno utječu na smanjenje visoke nezaposlenosti u Hrvatskoj. Primjere dobre prakse vodili su predstavnici Atlantica, Podravke, Škole poduzetničke konkuretnosti na tržištu rada za gimnazijalce i STYRIA Hrvatska.

Konferenciju je podržala i Naftna Industrija Srbije te partneri Assessment Systems International i Špica International.

01.10.2014. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh