« Ekosfera
objavljeno prije 16 dana i 7 sati
MARŠ

Održan 4. Marš za životinje!

4. Marš za životinje: veganska zastava velika 9 m, transparenti koji prikazuju 35 razloga za Marš

4. Marš za životinje
4. Marš za životinje (Arhiva)
Više o

4. Marš za životinje

,

Marš za životinje

Okrutnost i grozote koje ljudi čine životinjama premašuju sav užas koji čine drugim ljudima, i u načinu i u brojnosti. Životinje nemaju gotovo nikakvu zaštitu od ljudi, a pravno gledano, one su tek stvari. Radi te činjenice i radi nevjerojatnih i stravičnih slučajeva zlostavljanja životinja, koji iznova pune novinske stupce, 13. 4. 2024. od 11 sati održan je četvrti po redu Marš za životinje.

Povorka Marša za životinje koja je okupila oko 400 sudionika kretala se središnjim ulicama Zagreba, natpisima na transparentima i uzvicima zazivajući veću zaštitu životinja i prepoznavanje njihovih prava. Na glasnom prosvjedu atmosferu su dizali Zli bubnjari, a organizatori, Prijatelji životinja i Udruga Pobjede, predstavili su sudionicima 20 svojih zahtjeva

„Hrvatskoj trebaju promjene u zakonodavstvu i osnivanje inspekcije za zaštitu životinja. Hrvatskoj treba unapređenje Zakona o zaštiti životinja, kao i regulacija držanja egzotičnih životinja. Uz navedeno, zabrana natjecanja u vuči trupaca i zabrana držanja pasa na lancu samo su neke od promjena koje su nužne", izjavili su Prijatelji životinja pozivajući prolaznike da im se pridruže jer je krajnje vrijeme da kažemo dosta zlostavljanju i nedostatku empatije prema životinjama.

Marš se održao u organizaciji Prijatelja životinja i Udruge Pobjede te uz podršku Zlih bubnjara, Mreže za zaštitu životinja i više od 50 udruga članica, domaćih i inozemnih organizacija, među kojima su: PETA, GAIA, Uanimals, Vegan.at, Japan Anti-Vivisection Association (JAVA), Movimento Antispecista (Italija), Svoboda zvířat (Češka), Panhellenic Equine Welfare Society (Grčka), FARM, Animal Politics Foundation, „LORI" , Bunt za opstanak, Udruga za zaštitu životinja FENIX Labin... Svoju podršku dali su mu i Goran Višnjić, Marija Omaljev, Ribafish, Ana Horvat, Zvonko Novosel, Earthling Ed i mnogi drugi. 

Ruta Marša, više informacija i poziv Gorana Višnjića na Marš za životinje nalaze se na www.prijatelji-zivotinja.hr.  

13.04.2024. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh