« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
Patras

Odgođeno suđenje Kristu Laptalu

Suđenje trojici pomoraca za šverc kokaina jednostvano nije došlo na red, novo je zakazano za 12. lipnja

Laptalo i ostali optuženi na sud su dovedeni grupno, vezani lisicama
Laptalo i ostali optuženi na sud su dovedeni grupno, vezani lisicama (Mario Todorić/CROPIX)
Više o

Kristo Laptalo

,

Konstantin Metelev

,

Narcis Garcia

U atmosferi koja je sličila na sve samo ne na sudovanje u uglednoj zemlji Europske unije, u srijedu je u Patrasu odgođeno već zakazano suđenje pomorcima s broda ‘Coral Sea’ - kapetanu Kristu Laptalu, prvom časniku Konstantinu Metelevu i vođi palube Narcisu Garciji, optuženima za šverc 51 kilograma kokaina pronađenog na njihovom brodu prije 11 mjeseci.

Četveročlano sudsko vijeće nije dalo nikakvo obrazloženje odgode završnice ovog slučaja. Jednostavno,  u srijedu trojica pomoraca nisu došla na red. Naime, prema grčkoj sudskoj praksi slučajevi se pred sucima nižu kao na tekućoj traci, pa koliko ih dođe na red do 15 sati, kad je kraj radnog vremena. Negdje oko 13 zaključili su da za Laptala, Meteleva i Garciju nema vremena i zakazali novo ročište za 12. lipnja.

Bez iznenađenja- Svašta sam ja već ovdje doživio, više me ništa ne može iznenaditi - kazao nam je Laptalo s kojim smo uspjeli porazgovarati kroz guste rešetke podrumske prostorije kamo je odveden nakon ročišta. 

- Ništa me više ne može iznenaditi, nadali smo se da će suđenje danas barem početi, ako ne i završiti, jer su naši svjedoci došli svi izdaleka da bi prisustvovali suđenju. Sada je pitanje tko će od njih uopće uspjeti opet doći - kazao nam je Laptalov posinak Ivan Janković nakon odluke suda koju je dočekao s majkom Lidijom, sestrom Kristinom i bratom Lukom.

Čekajući da suđenje počne, kroz rešetke sobe u podrumu kapetan Laptalo je zvučao optimistično, iako je usporedio način transporta s prijevozom robova u 18. stoljeću.

- Kako ne bih bio optimist, da ne vjerujem u pobjedu još bih se u zatvoru bacio s prozora. Imam svjedoke koji će reći kakvo sam ja čeljade i da nisam mogao napraviti nešto ovakvo, a ovi nemaju nikoga tko bi kazao da sam ja loš - kazao nam je Laptalo, dodajući da će nakon 11-mjesečne kalvarije biti teško oporaviti se i ako bude oslobođen.

Piše: Piše: Ivica Profaca/EPEHA
05.06.2008. 05:33:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh