« Ostali sportovi
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
FORUMULA 1

Odgođena VN Bahreina zbog nestabilne političke situacije

Ovogodišnja je utrka otkazana, a za sljedeću je sezonu datum pomaknut s ožujka na studeni, u nadi da će se do tada situacija smiriti

Fotografija vijesti
Više o

Formula 1

,

VN Bahrein

,

prosvjedi u Bahrainu

Pritisnut zahtjevima momčadi koje se natječu u Formuli 1, zbog nesigurne političke situacije u Bahreinu, čelnik Formule 1 Bernie Ecclestone odlučio je da će se utrka u toj zemlji sljedeće sezone voziti u studenome, a ne u ožujku, kako je prvotno bilo zamišljeno, prenosi Hina.

Ovogodišnja utrka na stazi Sakhir, koja se trebala održati na otvaranju sezone u ožujku, ali je prebačena na 30. listopada zbog nemira u Bahrainu uklonjena je s kalendara Formule nakon pritisak momčadi.

Najavljujući privremeni kalendar za sezonu 2012. u lipnju, Međunarodna automobilistička federacija (FIA) je opet stavila da otvaranje sezone bude u Bahreinu u ožujku.

Međutim, kontinuirani neredi u Bahrainu prisilili su vladu da zatraži kasniji datum za održavanje utrke.

I dok je kalendar utrka za iduću sezonu privremen, novi datum utrke u Bahreinu 4. studeni, mogao bi predstavljati logistički problem za momčadi koje imaju pred sobom šest brzih utrka jednu za drugom na različitim kontinentima.

Međutim, glasnogovornik Bahrain International Circuita tvrdi da bi utrka u studenom mogla imati neke prednosti zbog nižih temperatura.

VN Bahraina, koja je na kalendaru Formule 1 od 2004., procjenjuje se da donosi oko 500 milijuna američkih dolara lokalnom gospodarstvu kroz turizam i trgovinu.

05.08.2011. 15:15:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh