« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
NAGRADA ZA MORALNOST

Odbio mito pa za nagradu pozvan da zaigra za talijansku reprezentaciju

Simone Farina, branič talijanskog nogometnog drugoligaša Gubbia, odbio je mito od 200 tisuća eura da namjesti utakmicu pa je za nagradu pozvan da trenira s reprezentacijom

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

Italija

,

mito

,

talijanska reprezentacija

,

Azzurri

,

Simone Farina

Branič talijanskog nogometnog drugoligaša Gubbia Simone Farina (29) postao je heroj nacije nakon što je otkriveno kako je odbio 200.000 eura za namještanje utakmice, javlja Hina.

Cijela Italija iskazuje divljenje skromnom mladiću koji za nagradu za svoje poštenje dobio poziv talijanskog izbornika Cesarea Prandellija da se priključi treninzima nacionalne vrste. "Azzurre" početkom veljače očekuje prijateljska utakmica protiv SAD, a Farina će nekoliko dana trenirati s reprezentacijom.

Farina je 30. studenog dobio ponudu da za 200.000 eura namjesti kup utakmicu protiv Cesene. Trebao je nagovoriti i svog golmana da pusti utakmicu. Farina je odbio mito i sve prijavio policiji.

"Simone je napravio veliko djelo. Pokazao je hrabrost, unutarnju snagu i principe. Sada je važno da mu svi pružimo podršku," kazao je talijanski izbornik Prandelli.

Gubbio je ipak izgubio od Cesene 0:3. "Ovo što je on napravio Farina trebalo bi biti normalno u svijetu sporta," poručio je predsjednik Gubbia Marco Fioriti.

24.12.2011. 15:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh