« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ČIST JE

Odbacuje se dopinška optužba protiv Cannavara

Cannavara je dva dana prije testiranja na kojem je bio pozitivan ubola osa, a ubod je tretiran korizonom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Fabio Cannavaro

,

doping

,

Talijanski olimpijski odbor

,

CONI

,

Ettore Torri

Prema mišljenju antidopinškog istražitelja Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) Ettorea Torrija, kapetan talijanske nogometne reprezentacije Fabio Cannavaro nije prekršio antidopinška pravila kada je uzeo kremu koja sadrži kortizon kako bi tretirao ubod ose, te bi trebao biti oslobođen optužbe za uzimanje dopinga.

Torri je najavio kako će Antidopinšoj komisiji CONI-ja predložiti oslobađanje Cannavara, a komisija bi potom u sljedećih nekoliko dana trebala donijeti konačnu odluku u ovom slučaju.

"S obzirom da Cannavaro nije odgovoran za svoj pozitivan dopinški nalaz tražim da se odbaci optužba protiv njega", stoji u Torrijevu priopćenju.

Cannavara je 28. kolovoza ove godine tijekom treninga ubola osa, taj ubod je tretiran korizonom, a dva dana kasnije talijanski kapetan je bio pozitivan na dopinškoj kontroli nakon prvenstvene utakmice. Iako je podnio zahtjev za izuzećem, nije dobio svu potrebnu dokumentaciju prije no što je pozvan na kontrolu.

Zbog suspenzije koja je još uvijek na snazi Cannavaro neće moći nastupiti u večerašnjem kvalifikacijskom dvoboju za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Irske u Dublinu, ali bi za 'Azzurre' mogao zaigrati već u srijedu protiv Cipra. (hina/metro-portal)

10.10.2009. 17:39:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh