« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 9 godina
SAVJETI

Odaberite idealnu boju prema tipu kože

Na jednu ruku stavite srebrni prsten, a na drugi prsten ili nakit od žutog zlata i pogledajte kako izgleda na prirodnom svjetlu

Koji ste tip?
Koji ste tip? (Arhiva)
Više o

šminka

,

boja kože

,

tip kože

,

boja šminke

,

idealna boja

Idealna boja za nas nije jednostavan odabir, a najčešća podjela kaže da postoje četiri tipa boje kože prema godišnjim dobima - proljetna, ljetna, jesenska i zimska, s tim da su jesen i proljeće topli tonovi, a hladni su ljeto i zima.

Ako ne znate koji ste tip, evo testa - stavite srebrni prsten na jednu, a zlatni na drugu ruku i pogledajte kako izgledaju na dnevnom svjetlu - hladni ton kože savršeno će se usuglasiti sa srebrom, a topli sa zlatom. 

Proljetni tip kože sličan je jesenskom po boji tena, a obično su to osobe koje imaju svijetlu kosu zlatne boje ili crvenkastu, pjegice i svijetle oči. Idealne boje su zlatno žuta ili smeđa, breskva i karamel.

Ljetni tip ima ružičastu ili blijedu put, što obično imaju brinete svijetlih očiju ili prirodne plavuše, a idealne su boje svjetloplava, lavanda, šljiva i ružičasta.

Jesenski tip ima nijanse bijele kave, boje breskve i zlatni podtonovi, što imaju brinete zlatnosmeđih očiju ili crvenokose. Idealne su boje narančasta, zlatna, tamnosmeđa, bež i karamela.

Zimski tip ima ružičast ili plavičast podton, blijedu, tamnu ili maslinastu boju kože, što se obično nalazi na brinetama sa smeđim ili tamnosmeđim očima. Idealne su boje crna, bijela, intenzivno ružičasta, crvena i mornarsko plava.

03.05.2015. 12:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh