« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
SELJACI NE ODUSTAJU

Od sutra ponovo blokada prometnica

Nezadovoljni vukovarsko-srijemski seljaci, okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka, od ujutro u 7 sati ponovno će u potpunosti blokirati promet

Više o

prosvjed

,

blokada prometa

,

seljaci

U blokadi će tako biti južna vinkovačka obilaznica kod Jarmine, državne ceste kod Gradišta i Bošnjaka na županjskom području te Ilače nedaleko Tovarnika, potvrdio je predsjednik Sindikata Tomislav Pokrovac.

Tijekom današnjeg dana seljaci su privremeno uklonili traktore s tih prometnica, ali kako im se iz Vlade još uvijek nitko nije javio i ponudio razgovore, odlučili su od ujutro ponovno blokirati prometnice. "Nakon što ujutro blokiramo prometnice, deblokade više neće biti dok god nam se netko iz Vlade ne obrati i ponudi razgovore za boljitak poljoprivrede", kazao je Pokrovac Hini.

Pokrovac je podsjetio kako Sindikat hrvatskih seljaka traži da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima. Traže i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu od 4 kune kao i da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.

Također je kazao kako će od ujutro ponovno biti blokirane i prometnice na području Virovitičko-podravske županije.

13.03.2011. 21:28:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh