« Hrvatska
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
KATASTROFA

Od Kolinde je pozitivniji i Nitko

Andreja Plenkovića pozitivno doživljava mizernih 24 posto Hrvata, no predsjednica je prošla puno, puno gore - tek 11.9 posto je njezina brojka, a između njih se ugurao Nitko s 13.6 posto glasova

Predsjednica je, blago rečeno, vrlo nepopularna
Predsjednica je, blago rečeno, vrlo nepopularna (Arhiva)
Više o

Kolinda Grabar-Kitarović

,

Andrej Plenković

,

popularnost

,

rejting

Istraživanja javnog mnijenja o političarima osjetljiva su i lako kvarljiva roba, jer su podložna raznim manipulacijama, a i političari će obavezno popljuvati ona koja im se ne sviđaju - i reći da oni imaju bolje.

CroDemoskop radi redovna mjesečna istraživanja već godinama, pa da vidimo kako su trenutno raspoloženi Hrvati ..

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom veljače (cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 53-59%) HDZ bi bio pobjednik izbora, pokazuje redovito mjesečno istraživanje Cro Demoskop.

Na ljestvici preferencija političkih stranaka vrh pripada HDZ-u s izborom od 34 posto, dok je SDP na drugom mjestu s izborom od 22,3 posto. Na ljestvici s rejtingom stranaka na trećem je mjestu Most sa 7,2 posto. Slijedi Živi zid na četvrtom mjestu s izborom od 5,8 posto.

Na vrhu ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara je hrvatski premijer Andrej Plenković s izborom od 24 posto. Drugo mjesto drži "Nitko" (niti jedan političar kao zasebna kategorija odgovora) s izborom od 13,6 posto. Na trećem je mjestu predsjednica Grabar Kitarović s 11,9 post

05.02.2017. 12:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh