« Film
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
KINO PROGRAM

Od glazbenih filmova do najnovijih naslova iz aktualne kinodistribucije

Ne propustite pogledati filmove: Potraga za Sugarmanom, Hod po rubu, Tamna rijeka i Vrsta obitelji

Sjajan program za malo love
Sjajan program za malo love (Kinoteka)
Više o

tjedni program

,

Kinoteka

Zadnji dani svibnja donose nastavak Opusa glazbenih filmova i filmova na temu glazbe. Utorak, 29. svibnja, rezerviran je za reprizu Potrage za Sugarmanom, dok u srijedu, 30. svibnja, gledamo Hod po rubu, biografsku glazbenu dramu o velikanu country glazbe Johnnyju Cashu, s Joaquinom Phoenixom i Reese Witherspoon u glavnim ulogama. Hod po rubu ovjenčan je Oscarom za najbolju glavnu žensku ulogu (R. Witherspoon), uz nominacije u kategorijama najbolje glavne muške uloge (J. Phoenix), kostimografije, montaže i montaže zvuka te trima Zlatnim globusima i dvijema nagradama BAFTA.

Također, tih dana kino Kinoteka ugošćuje posebne projekcije i diskusije o filmovima Festivala tolerancije namijenjene mladima - u utorak u podne tako će biti prikazan dokumentarni film Bez azila: neispričano poglavlje priče o Anni Frank (16 +), dok će se u srijedu u istom terminu prikazati  kratkometražni igrani film Tiho dijete (12 +). Ulaz na projekcije Festivala tolerancije je slobodan. 

Nešto poput svog prethodnika, Dnevnika Anne Frank, film Bez azila iznosi detalje priče o obitelji Frank prije nego li se počela skrivati na tavanu. Nedavno pronađena pisma Otta, oca Anne Frank, otkrivaju nove informacije o borbi obitelji za dobivanje viza kako bi se spasila od nacista.

Tiho dijete priča je o potpuno gluhoj četverogodišnjoj djevojčici Libby, koja živi u ruralnoj Engleskoj. Njezina obitelj iz srednjeg sloja, traži brzo rješenje za popravak svojeg „pokidanog" djeteta kako bi ga osposobili za funkcioniranje u stvarnom svijetu. No kad im u pomoć pristigne socijalna radnica za gluhonijeme koja Libby pouči znakovnom jeziku, postaje očito da nije ona ta koju treba popravljati. Film je inspiriran istinitim događajima, a 2018. godine osvojio je nagradu Oscar u kategoriji kratkometražnog igranog filma, kao i 19 drugih nagrada na svjetskim festivalima.

Vikend-program kina Kinoteka zaokreće se prema novim naslovima iz aktualne kinodistribucije. Britanski film Tamna rijeka (2017.) prati Alice (Ruth Wilson) koja se, nakon smrti svog oca, vraća u seosku kuću prvi puta nakon 15 godina, potraživati zakup obiteljskog gospodarstva za koje vjeruje da je s pravom njeno. Tamna rijeka na rasporedu je u petak, 1. lipnja, dok se u subotu, 2. lipnja, u Kinoteci prikazuje Vrsta obitelji, triler-drama redatelja Diega Lermana, nastala u koprodukciji Argentine, Brazila, Francuske, Poljske, Njemačke i Danske. Žena dolazi iz Buenos Airesa kako bi bila prisutna rođenju djeteta koje će posvojiti. Kad se dijete rodi, ona je suočena sa zahtjevom obitelji biološke majke za financijskom kompenzacijom i procesom posvajanja protkanim moralnom i zakonskom neodređenošću.

Subotnja matineja rezervirana je za Prinčevu stranu priče (2018.). Princ Šarmer blagoslovljen je neodoljivim šarmom zbog kojeg se na njega sve žene lijepe kao magnet. Svaka žena koju upozna se zaljubljuje u njega. Nakon što se nađe zaručen s tri djevojke, princ uz pomoć stranca odluči krenuti u potragu za pravom ljubavi. Međutim, stranac „Lenny" krije veliku tajnu.

Filmovi iz redovnog programa prikazuju se od 20 sati, osim subotnjih matineja koje su na rasporedu u 11 sati. Cijena ulaznice za projekcije filmova izvan aktualne kino distribucije i za matineje iznosi 15 kuna, a cijena ulaznica za večernje projekcije filmova iz aktualne kino distribucije iznosi 20 kuna. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni kina sat vremena prije projekcije ili online na www.ulaznice.hr.

28.05.2018. 17:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh