« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
IVO JOSIPOVIĆ

Očekujem brzo raščišćavanje pitanja Hypo Banke

Predsjednik je izjavio danas novinarima u Metkoviću kako u Hrvatskoj očekuje brzu akciju u raščišćavanju pitanja Hypo Alpe Adria Benke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Todoric/CROPIX )
Više o

Ivo Josipović

,

Hypo banka

"Mi ovdje u Hrvatskoj imamo tek odjeke velike afere i velike policijsko-tužiteljske akcije, koja se odvija u Austriji i Njemačkoj. Očekujem da će hrvatsko pravosuđe, dakle Državno odvjetništvo i policija vrlo ozbiljno i temeljito prikupiti informacije koje kolege u Njemačkoj i Austriji prikupljaju. Očekujem ono što i svi - da se konačno raščisti pitanje Hypo Banke u Hrvatskoj", rekao je Josipović, odgovarajući na novinarski upit kako komentira uhićenje bivšega predsjednika Uprave Hypo Alpe Adria banke Wolfganga Kulterera u Austriji.

Josipović je naglasio kako je on "za to da se ne nagađa ni o čijoj krivnji, o odgovornosti bez dokaza". "Ali, mislim da svi s pravom očekujemo brzu i odlučnu akciju", rekao je.

Dodao je kako smo "mi danas u poziciji da s jedne vremenske distance promatramo događaje i nagađamo o događajima koji su sasvim sigurno problematični i koje treba rasvijetliti - od pretvorbe i privatizacije, pa do ovih pojedinih poslovnih poteza, u kojima sumnjamo da su država i društvo bili na velikoj šteti".

Predsjednik Josipović je novinarima kazao i kako je danas pročitao "izjavu ili kolumnu" jednog od kreatora pretvorbe i privatizacije Borislava Škegre i koji, po Josipovićevim riječima, "kaže kako je sve super".

"Pozivam gospodina Škegru da pročita nalaz Državne revizije iz 2004. godine i da vidi koje su silne milijarde nestale, koje su silne nekretnine propale, koliko je radnih mjesta izgubljeno", istaknuo je Josipović. Dodao je kako on očekuje da će pravna država sad nakon promjene Ustava "učiniti ono što svi očekujemo". (hina/metro-portal)

14.08.2010. 20:09:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh