« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina
SOLIDARNOST

Occupy Crotia podržao turske prosvjednike

Hvala svima koji su došli na prosvjed i dali podršku turskom narodu u borbi za njihova prava i slobode, te poslali poruku solidarnosti

Podrška turskim prosvjednicima
Podrška turskim prosvjednicima (Occupy Croatia)
Više o

prosvjed

,

podrška

,

Occupy Croatia

,

prosvjedi u Turskoj

U Zagrebu je 07.06. održan Prosvjed potpore i solidarnosti s turskim narodom. Prosvjed je započeo ispred zgrade MVP RH, da bi se zatim povorka uputila do zgrade Turske ambasade.

Prosvjed je bio podrška turskome narodu koji trpi teror i represiju od strane "svoje" policije. Turska vlada s Erdoganom na čelu naredila je prošli petak brutalni policijski napad na mirne prosvjednike u Istanbulu, te je time okrenula turski narod protiv sebe, pretvorivši mirni prosvjed u višednevni žestoki i krvavi sukob između naoružane policije i golorukog naroda.

Brutalnost policije u Istanbulu je bila samo kap koja je prelila čašu strpljenja turskog naroda, jer prema izvještaju OECD-a Turska je na zadnjem mjestu po pitanju socijalne pravde.

Neravnomjerna podjela između bogatih i siromašnih je ogromna. Turska je tipičan primjer neoliberalizma kakvog je osmislio Milton Friedman, a zagovarala, i najpoznatija je po njegovom provođenju Margaret Thatcher. Na to još treba dodati islamizaciju društva koju je provodio Erdogan.

U Turskoj ima više više tisuća ozlijeđenih, broj poginulih je službeno 5, a koliko je stvarno možemo samo nagađati.

Ujedno moramo naglasiti da se uvodi internetska cenzura u Turskoj, mnogi internetski aktivisti su privedeni, i informacije teško i rijetko dolaze do nas. Koliko je ovo pružanje otpora vlasti "škakljiva" tema govori i podatak da nijedan medij u našoj zemlji nije htio objaviti poziv na ovaj prosvjed potpore i solidarnosti.

Hvala svima koji su došli na prosvjed i dali podršku turskom narodu u borbi za njihova prava i slobode, te poslali poruku solidarnosti. Ujedno, i "hvala" svima onima koji cenzuriraju informacije prema javnosti, vidimo se kada ćete plakati zbog propasti vaših medija (otpisani od vlasti ili nedostatak korporacijskog prljavog novca).

09.06.2013. 06:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh