« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
EH, DA ...

Obustavljen željeznički promet između Slovenije i Hrvatske

Slovenske željeznice su u petak navečer u 19.30 sati do daljnjega na zahtjev državnih tijela obustavile promet s Hrvatskom nakon što je Hrvatska objavila da će slati migrante u Sloveniju

Promet obustavljen do daljnjega
Promet obustavljen do daljnjega (Arhiva)
Više o

Slovenija

,

Hrvatska

,

željeznički promet

Željeznički promet između Slovenije i Hrvatske obustavljen je na zahtjev slovenskih vlasti nakon što je Mađarska objavila da zatvara granicu s Hrvatskom.

Nije navedeno do kada će obustava željezničkog prometa biti na snazi. Hrvatske željeznice priopćile su da je željeznički promet na hrvatsko-slovenskoj granici obustavljen od 16. listopada u 19.43 sati.

'Umjesto određenih međunarodnih vlakova putnike će prevoziti autobusi, a otkazani su svi pogranični vlakovi', javili su iz HŽ-a, podsjećajući da je i dalje obustavljen promet međunarodnih i pograničnih vlakova na graničnim prijelazima s Mađarskom. Više informacija o posebnoj organizaciji prijevoza putnika međunarodnih vlakova možete pronaći ovdje.

Za obustavu željezničkog prometa s Hrvatskom Slovenija se odlučila i prije mjesec dana, prilikom prvog migrantskog vala, a prekid prometa trajao je više tjedana. Slovenski mediji očekuju da će propusnost slovenskog koridora za migrante u drugom valu njihova dolaska iz Hrvatske biti manja nego u prethodnom.

Propusnost slovensko-austrijske granice u očekivanom novom migrantskom valu preko Slovenije nakon što Mađarska u ponoć zatvori za migrante svoju granicu s Hrvatskom bit će znatno manja nego prilikom prvog vala prije mjesec dana, objavila je Slovenska televizija koja se poziva na saznanja svog dopisnika u Beču.

On navodi da će dosadašnje jače kontrole austrijske granice s Mađarskom od subote biti preseljene na južnu austrijsku granicu sa Slovenijom, te da će te granične prijelaze kontrolirati jače policijske snage i manji broj vojnika. Austrija će propuštati manji broj migranata nego u prošlomjesečnom valu koji je išao preko slovenskog koridora i odbijati više ulazaka nego što je to do sada činila, tvrdi dopisnik Slovenske televizije.

17.10.2015. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh