« Zagreb
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
DOĐITE

Obrani park, obrani grad - Subota, 10. rujna - Park Trnjanska Savica

Inicijativa Čuvamo naš park u suradnji s Pravom na grad u subotu 10. rujna s početkom u 12:00 organizira centralni prosvjedni skup “Obrani park, obrani grad” u Parku Trnjanska Savica

Obranite Zagreb od devastacije!
Obranite Zagreb od devastacije! (Arhiva)
Više o

Trnjanska Savica

,

izgradnja crkve

,

park

,

Obrani park obrani Grad

Veliko subotnje okupljanje bit će još jedna u nizu akcija stanovnika Savice okupljenih u Inicijativi, a koji se bore za trajno očuvanje parka u njegovom sadašnjem obliku, protiv bilo kakve gradnje u njemu te za pronalaženje primjerene lokacije za crkvu kroz dijalog u kojem će se čuti i njihov glas.

"Obrani park, obrani Grad" započet će u 12:00 i trajati do 13:30. U službenom djelu okupljenima će se obratiti predstavnici Inicijative i organizatori skupa, a zatim će zasvirati će Kawasaki 3P, Dunja Knebl, Miki Solus, Šumski, Vibrica, Drum'n'bijes i Zli bubnjari. Uz njih će u prostoru parka nastupiti performeri iz Cirkorame, klaunovi koji će odigrati predstavu i držati radionicu, a sprema se i izložba dječjih likovnih radova. Poseban dio programa bit će mali performance kojim će se vizualizirati veličina preko 45 metara visokog zvonika planiranog crkvenog kompleksa koji je digao na noge ne samo ovo naselje uz Savu, nego i mnoge druge. Osim protesta događaj će kroz popodnevno druženje svih generacija pokazati pravu ulogu parka u funkcioniranju naselja poput Savice.

Podsjetimo, mimo bilo kakvih razgovora sa stanovnicima ovog zagrebačkog kvarta, a pogotovo onima koji žive odmah uz park izdana je zasad još nepravomoćna lokacijska dozvola za izgradnju crkvenog kompleksa u Parku Trnjanska Savica. Otimanje parka načinima skrivenim od javnosti i izbjegavanjem demokratskih procedura pokazuje se sva drskost gradonačelnika I gradskih vlasti prema jedinim vlasnicima i financijerima - građanima.

Unatoč nekim medijskim natpisima borba za očuvanje parka tek ulazi u svoju najžešću fazu, a veliki subotnji protest pokazat će koliko jak može biti glas građana. U subotu se Zagreb brani na Savici.

07.09.2016. 12:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh