« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
prestižni gromofon

Objavljene su nominacije za Grammy

Čak deset nominacija zaradila je Beyonce, a slijede ju Taylor Swift i Black Eyed Peas

(Getty Images)
Više o

Kanye West

,

U2

,

Beyonce

,

Lady Gaga

,

Black Eyed Peas

,

Taylor Swift

,

Jay-Z

,

Grammy nominacije

,

Maxwell

Dodjela američkih glazbenih nagrada Grammy održat će se za nešto manje od dva mjeseca, 31. siječnja. Danas su za prestižnu nagradu objavljene nominacije, a ako je suditi po njima, najviše će kipića u obliku gramofona osvojiti Beyonce, Taylor Swift, Black Eyed Peas, Maxwell, Kanye West, U2, Lady Gaga i Jay-Z. Drugu godinu za redom, najvažnije nominacije pročitane su u prijenosu američke TV kuće CBS.

R&B diva Beyonce zaradila je čak 10 nominacija, uključujući onu za najbolji album, a slijedi ju teen country zvijezda Taylor Swift s osam nominacija.

Za album godine, osim Beyonce i Taylor Swift, natječu se Black Eyed Peas, Dave Matthews Band i uvijek kontroverzna Lady Gaga.

Beyonce i Swift nominirane su i u ''najvažnijoj'' kategoriji, za pjesmu godine.

Bend Black Eyed Peas zaradio je šest nominacija za svoj posljednji album "THE E.N.D", a dvije je nominacije zaslužio i veteran Bob Dylan za svoj album "Beyond Here Lies Nothin".

Pet nominacija imaju rockeri U2, i to za najbolji rock album i najbolju rock pjesmu, ali Bono i ekipa izostavljeni su iz većine najcjenjenijih kategorija.

Grammy će se 2010. godine dodijeliti po 52. put, a o pobjednicima odlučuje 16.000 članova Recording Academy.

03.12.2009. 18:06:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh