« Film
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
nagrade

Objavljene nominacije za Zlatni globus

Nominirana ekipa iz snova, Heath Ledger nominiran postumno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Zlatni globus

,

Zlatni globus nominacije

,

66. Zlatni globus

Brad Pitt, Meryl Streep, Tom Cruise, Angelina Jolie: nominacije za Zlatni globus objavljene u četvrtak okupljaju glumačku ekipu iz snova, a Heath Ledger je nominiran postumno.

Australski glumac koji je umro u siječnju u 28. godini od prekomjerne doze lijekova nominiran je za film "Batman, crni vitez", koji je na prvom mjestu po zaradi na kinoblagajnama, u kojemu tumači lik zlog Jokera.

U kategoriji sporedne muške uloge njegovi će suparnici biti veliki hollywoodski glumci: Tom Cruise i Robert Downey Jr. u "Tropskoj grmljavini", Ralph Fiennes u "Vojvotkinji" i Philip Seymour Hoffman u "Sumnji".

Među nominacijama za ovu svečanost koju često nazivaju uvodom u dodjelu Oscara, tri filma imaju po pet nominacija: "Neobična priča Benjamina Buttona", "Frost/Nixon, trenutak istine" i "Sumnja".

"Benjamin Button", fantastična priča o muškarcu koji se pomlađuje, nominiran je u najuglednijoj kategoriji filmske drame, uz filmove "Frost/Nixon", "Čitač", "Revolutionary Road" i "Slumdog Millionaire". "Benjamin Button" je Bradu Pittu donio nominaciju za najboljeg dramskog glumca.

Jolie, dobitnica Oscara u 2000., natjecat će se s Anne Hathaway ("Rachel se udaje"), Meryl Streep ("Sumnja"), Kristin Scott-Thomas ("Odavno te volim") i Kate Winslet ("Revolutionary Road").

Konkurencija je oštra i u skupini redatelja, gdje se ponovo natječu dobitnici Oscara Ron Howard ("Frost/Nixon") i Sam Mendes ("Revolutionary Road") te David Fincher ("Benjamin Button") te Britanci Stephen Daldry ("Čitač") i Danny Boyle "Slumdog Millionaire").

Od 66. dodjele Zlatnih globusa, koja će se održati 11. siječnja 2009., očekuje se velika svečanost i glamurozni povratak zvijezda na crveni tepih, pošto je svečana dodjela ove godine otkazana zbog štrajka pisaca. (hina/metro-portal)

 

11.12.2008. 18:36:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh