« Košarka
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
EUROBASKET

Objavljena lista igrača za Eurobasket

Izbornik Josip Vranković na pripreme će voditi 17 igrača, od kojih će izabrati 14 najspremnijih za samo prvenstvo

Fotografija vijesti
Više o

eurobasket

,

Josip Vranković

Izbornik naše muške košarkaške vrste, Josip Vranković, objavio je listu igrača koji će biti pozvani na pripreme za Eurobasket, a koje će se održati u Litvi krajem kolovoza i početkom rujna, javlja Hina.

"Na popisu se nalazi 17 imena, a ne 16 kako sam najvljivao, jer sam naknadno uvrstio Frana Pilepića kojemu je to nagrada za odličan rad u B reprezentaciji", izjavio je Vranković, te potom pojasnio razloge zbog kojih se odlučio upravo na ovakav sastav reprezentacije:

"Krilne centre sam zvao kako bi bili kompatibilni s igrom naših centara, Tomića i Baraća. Zato nema Banića, jer su u odnosu na njega prednost dobili Rudež, Andrić, pa i Radošević. Također, nema Lončara koji je prošle sezone imao dosta problema s ozljedama, pa je prednost dobio Andrić koji je imao odličnu sezonu. Razmišljao sam i o tome da pozovem i Tomislava Zubčića, ali sam procijenio kako su Markota i Rudež igrama u europskim kupovima pokazali veću konstantu. Što se Darija Šarića tiče, mislim da je bolje da on još i ove godine participira u programima mlađih kategorija".

Jedini igrač s Vrankovićeva popisa koji ima problema s ozljedom je Marko Tomas kojega muči peta.

"On će u dogovoru s liječnicima iz njegova kluba prvih mjesec dana raditi po individualnom programu kako bi se što kvalitetnije oporavio prije no što se priključi radu s ostalim igračima. Nadam se da će s njim biti sve u redu", kazao je Vranković.

Naš izbornik vjeruje kako će na Eurobasket moći povesti 14 igrača, te da krovna košarkaška organizacija FIBA neće donijeti odluku o tome da smanji broj prijavljenih igrača na 12.

Reprezentacija će pripreme započeti u Osijeku 15. srpnja gdje će se zadržati dva tjedna, a za vrijeme priprema odigrati će čak 10 utakmica.

LISTA IGRAČA:

Braniči: Roko Leni Ukić, Marko Popović, Dontaye Draper, Rok Stipčević, Krunoslav Simon, Marko Car, Bojan Bogdanović, Fran Pilepić

Centri: Stanko Barać, Ante Tomić, Lukša Andrić

Krila: Marko Tomas, Marin Rozić, Damir Markota, Damjan Rudež, Leon Radošević, Luka Žorić

01.07.2011. 14:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh