Metro-portal.hr

objavljeno 01.07.2011. 14:49:00
EUROBASKET

Objavljena lista igrača za Eurobasket

Izbornik Josip Vranković na pripreme će voditi 17 igrača, od kojih će izabrati 14 najspremnijih za samo prvenstvo

Fotografija vijesti

Izbornik naše muške košarkaške vrste, Josip Vranković, objavio je listu igrača koji će biti pozvani na pripreme za Eurobasket, a koje će se održati u Litvi krajem kolovoza i početkom rujna, javlja Hina.

"Na popisu se nalazi 17 imena, a ne 16 kako sam najvljivao, jer sam naknadno uvrstio Frana Pilepića kojemu je to nagrada za odličan rad u B reprezentaciji", izjavio je Vranković, te potom pojasnio razloge zbog kojih se odlučio upravo na ovakav sastav reprezentacije:

"Krilne centre sam zvao kako bi bili kompatibilni s igrom naših centara, Tomića i Baraća. Zato nema Banića, jer su u odnosu na njega prednost dobili Rudež, Andrić, pa i Radošević. Također, nema Lončara koji je prošle sezone imao dosta problema s ozljedama, pa je prednost dobio Andrić koji je imao odličnu sezonu. Razmišljao sam i o tome da pozovem i Tomislava Zubčića, ali sam procijenio kako su Markota i Rudež igrama u europskim kupovima pokazali veću konstantu. Što se Darija Šarića tiče, mislim da je bolje da on još i ove godine participira u programima mlađih kategorija".

Jedini igrač s Vrankovićeva popisa koji ima problema s ozljedom je Marko Tomas kojega muči peta.

"On će u dogovoru s liječnicima iz njegova kluba prvih mjesec dana raditi po individualnom programu kako bi se što kvalitetnije oporavio prije no što se priključi radu s ostalim igračima. Nadam se da će s njim biti sve u redu", kazao je Vranković.

Naš izbornik vjeruje kako će na Eurobasket moći povesti 14 igrača, te da krovna košarkaška organizacija FIBA neće donijeti odluku o tome da smanji broj prijavljenih igrača na 12.

Reprezentacija će pripreme započeti u Osijeku 15. srpnja gdje će se zadržati dva tjedna, a za vrijeme priprema odigrati će čak 10 utakmica.

LISTA IGRAČA:

Braniči: Roko Leni Ukić, Marko Popović, Dontaye Draper, Rok Stipčević, Krunoslav Simon, Marko Car, Bojan Bogdanović, Fran Pilepić

Centri: Stanko Barać, Ante Tomić, Lukša Andrić

Krila: Marko Tomas, Marin Rozić, Damir Markota, Damjan Rudež, Leon Radošević, Luka Žorić

01.07.2011. 14:49:00
http://metro-portal.hr/objavljena-lista-igraca-za-eurobasket/60825/