« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
MUP:

Objavljena fotografija pljačkaša koji je ubio zaštitara

Policija moli građane koji prepoznaju osobu na fotografiji za pomoć u hvatanju pljačkaša ubojice

Pljačkaš
Pljačkaš (MUP)
Više o

MUP

,

pljačka banke

,

pljačka Volksbanke

Zagrebačka policija objavila je poslijepodne na svojim internetskim stranicama fotografije razbojnika koji je jutros u pljački poslovnice Volksbanke u Zagrebu ubio zaštitara koji je pokušao spriječiti razbojnika.

Na tri fotografije vidi se muškarac u poslovnici s pištoljem u ruci.

U policijskom opisu navodi se da je riječ o muškarcu u četrdesetim godinama, visine oko 175 centimetara, mršavije tjelesne građe, ispijenog lica, izrazito šiljatog nosa i neobrijane brade.

Razbojnik je na glavi imao šarenu vunenu kapu, a na rukama crne rukavice.

Policija moli građane, koji su se jutros zatekli u blizini mjesta događaja, imaju korisne podatke ili prepoznaju osobu, za pomoć u hvatanju pljačkaša ubojice. Građani se mogu javiti broj telefona 192 ili na mail zagrebacka@policija.hr. i pritom mogu ostati anonimni.

Razbojnik je naoružan pištoljem upao oko 8,20 sati u poslovnicu Volksbanke na zagrebačkoj Aveniji Dubrava i zatražio novac. U banci su bile četiri zaposlenice i 49-godišnji zaštitar Sokol Marića koji se bacio na razbojnika. Prilikom hrvanja razbojnik je ispalio više hitaca i ranio zaštitara koji je nakon desetak minuta umro. Pljačkaš je potom uspio zgrabiti novac i pobjeći.(hina/metro-portal)

22.12.2010. 18:41:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh