« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Obitelj i prijatelji oprostili se od Natashe

Poznata glumica pokopana je na malenom groblju kraj svog doma u Millbroku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Natasha Richardson

,

Liam Neeson

,

Vanessa Redgrave

,

pogreb Natasha Richardson

Britanska glumica Natasha Richardson, koja je umrla prošloga tjedna nakon skijaške nesreće u Kanadi, pokopana je u nedjelju kraj svog doma u Millbroku, na sjeveru američke savezne države New York.

Obitelj i prijatelji Natashe Richardson okupili su se na posljednjem ispraćaju kazališne i filmske zvijezde u Episkopalnoj crkvi Sv. Petra u Millbrooku, oko 150 kilometara sjeverno od New Yorka.

Udovac preminule Richardson, glumac Liam Neeson, njihovi sinovi Micheal (13) i Daniel (12), njezina majka Vanessa Redgrave, sestra Joely Richardson i prijatelji kao što su Uma Thurman, Ralph Fiennes i Mia Farrow, okupili su se u crkvi na jednosatnoj ceremoniji održanoj u najužem krugu.

Neeson, u tamnom odjelu i sunčanim naočalama, zajedno sa šestoricom nosača unio je kovčeg od mahagonija u malu bijelu crkvu, izvjestili su američki mediji.

Nakon posljednjeg ispraćaja u crkvi, Neeson i članovi obitelji odvezli su se do obližnjeg groblja gdje je održan pokop pod velikim zelenim šatorom.

Richardson je pokopana na istom groblju kao i njezina baka po majci Rachel Kampson, koja je umrla 2003., tijekom posjeta unuci u SAD.

Smrt 45-godišnje glumice od krvarenje i hematoma u mozgu nakon pada na početničkoj stazi skijališta Mont Tremblant u Quebecu, gdje je učila skijati, otvorila je brojna pitanja o reakciji lokalne službe hitne pomoći.

Prema izjavi Yvesa Coderrea, direktora službe Ambulances Radisson, koja je odgovorila na oba hitna poziva 911 za Natashu Richardson u ponedjeljak, trebalo je oko četiri sata da glumica stigne do bolnice.

Kanadski dnevni list Toronto Globe and Mail izvijestio je da je za to trebalo gotovo šest sati.

Sustav hitne pomoći u Quebecu nema helikoptere za prebacivanje pacijenata do velikih bolnica u Montrealu, kao što to imaju drugi gradovi u Kanadi i SAD-u, izjavio je Tarek Razek, direktor traumatološke službe Medicinskog centra Sveučilišta McGill u Montrealu.

Richardson je preminula u srijedu u bolnici u New Yorku, gdje je prebačena iz Montreaala. Ured gradskog mrtvozornika New Yorka je utvrdio da je uzrok smrti "epiduralni hematom", koji nastaje kod krvarenja između lubanje i moždane ovojnice. Richardson nije imala kacigu prilikom pada i njezina je smrt potaknula brojne zahtjeve u SAD da se nošenje kaciga učini obveznim za sve na skijalištima, a ne samo za djecu.

Richardson je potomak jedne od velikih britanskih glumačkih dinastija, no izgradila je vlastiti ugled ulogama u filmovima kao što su Patty Hearst i The Handmaid's Tale, te posebno svojim radom u kazalištu, za koji je 1998. nagrađena Tonyem, kazališnim ekvivalentom Oscara, za nastup u mjuziklu Cabaret.

Kazališta na Broadwayu i u londonskom West Endu proteklog su tjedna prigušili svoja svjetla u znak sjećanja na Natashu Richardson. (hina/metro-portal)

23.03.2009. 09:44:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh