« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NOVI VAL

Obilna kiša poplavila Pulu

Na području Istarske županije, posebno južnom dijelu, pale su tijekom noći ekstremne količine oborina koje su prouzročile velike probleme na području grada Pule i općine Fažana

Poplava u Valbadonu
Poplava u Valbadonu (CROPIX)
Više o

Pula

,

Istra

,

poplava

,

kreditni rejting Slovenije

Novi kišni val je poplavio ceste i dijelove naselja, a negdje nema ni struje. U središtu Pule voda je s prometnica ispumpana dok je najkritičnije na području Štinjana i Valbandona gdje je voda u podrumima visoka oko metar, poplavljenih kuća i podruma ima na cijelom tom području. Od 5,10 sati zatvoren je dio Vodnjanske ceste a teško je prohodan i dio Istarskog ipsilona kod odmorišta Bale tako da se jedno vrijeme vozilo samo jednim prometnim trakom, doznaje se u Policijskoj upravi istarskoj.

Prema podacima istarskog meteorološkog portala Istramet tijekom noći najviše je kiše palo na području općine Fažana i to čak 140 milimetara po četvornom metru. Ta je količina pala u gotovo dva-tri sata te je nadmašila mjesečni prosjek oborina u vrlo kratkom roku. Na području Žminja i Pazina palo je oko pedesetak milimetara oborina, dok je drugdje palo znajačno manje kiše.

Na terenu su sve službe, a razina vode pomalo opada tako da će nadležne službe uskoro moći započeti s ispumpavanjem vode iz poplavljenih kuća. Kiša na ugroženom području trenutno ne pada. (hina/metro-portal)

25.09.2010. 10:53:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh