« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
2:1

Obilježena 20. obljetnica prve utakmice hrvatske reprezentacije

Okupilo se 12 živućih igrača koji su 17. listopada 1990. sudjelovali u prvoj pobjedi Hrvatske u susretu protiv SAD

Obilježena 20. obljetnica prve utakmice hrvatske reprezentacije
Obilježena 20. obljetnica prve utakmice hrvatske reprezentacije (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Hrvatska nogometna reprezentacija

Uoči utakmice Hrvatska - Malta održana je službena proslava 20. obljetnice prve utakmice hrvatske reprezentacije. U zagrebačkom hotelu Sheraton okupilo se 12 živućih igrača koji su 17. listopada 1990. godine na stadionu Maksimir nastupili za Hrvatsku u susretu protiv SAD. Hrvatska je slavila 2:1, a kao prvi strijelac upisao se Aljoša Asanović, dok je drugi pogodak postigao Ivan Cvjetković.

Nakon zajedničkog ručka i kratkog druženja igrači kao i članovi stručnog stožera su se uputili prema stadionu gdje su ih pozdravili gledatelji pola sata prije početka utakmice.

Pred navijače su istrčali Marko Mlinarić, Aljoša Asanović, Tonči Gabrić, Dražen Ladić, Vlado Kasalo, Mladen Mladenović, Zoran Vulić, Ivan Cvjetković, Kujtim Shala, Gregor Židan, Drago Čelić i Saša Peršon. Nažalost, Dražan Jerković koji je tada vodio reprezentaciju je preminuo prije dvije godine, a s nama više nije niti liječnik reprezentacije Tugomir Krmpotić, te fizioterapeut Vlado Vrcić.

Na semaforu je puštena izjava kapetana te momčadi Zlatka Kranjčara, koji je odsutan zbog obveza u reprezentaciji Crne Gore, a osim Kranjčara jedino Darko Dražić, trener u Iranu, nije nazočio događaju. (hina/metro-portal)

17.11.2010. 18:46:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh