« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
PULA

Obilježen međunarodni dan sjećanja na žrtve prometa

Hrvatska se u 2008. godini sa 644 smrtno stradale osobe u prometu popela na sam vrh crne liste u Europi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

stradali u prometu

,

Međunarodni dan sjećanja na žrtve prometa

Paljenjem 644 svijeće, što je broj osoba poginulih u prometu u 2008. u Hrvatskoj, te uz zvuk sirena policijskog, vatrogasnog i vozila Hitne pomoći, danas je na pulskom parkiralištu "Karolina" obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve prometa.

U spomen na sve poginule, svijeće su zapalili obitelji i prijatelji stradalih, predstavnici Udruge obitelji stradalih u prometu, pripadnici prometne policije, vatrogasci, djelatnici Hitne medicinske pomoći, moto klub "Twin Horn", pulski biciklisti, djelatnici "Pula parkinga" i izaslanstvo Hrvatskog auto kluba "Pula-Rovinj".

Dopredsjednik Udruge obitelji stradalih u prometu Nebojša Čelica istaknuo je kako se Hrvatska u 2008. godini sa 644 smrtno stradale osobe u prometu popela na sam vrh crne liste u Europi.

"Obilježavanjem ovoga dana želimo dodatno senzibilizirati javnost ali i sve sudionike prometa te im ukazati na neprihvatljivost crne statistike", kazao je Čelica izražavajući zabrinutost što su žrtve većinom najslabiji sudionici u prometu odnosno pješaci, motociklisti i biciklisti. Prošle je godine smrtno stradalo 136 pješaka, 127 motorista i 48 biciklista, rekao je. (hina/metro-portal)

14.11.2009. 18:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh