« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
Zagreb

Obilježen Dan planeta Zemlje i Dan Čistoće

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu Bandić otvorio manifestaciju u organizaciji Zagrebačkog holdinga.

Cvjetni trg
Cvjetni trg (arhiva)
Više o

Zagreb

,

Milan Bandić

,

Cvjetni trg

,

Zagrebački holding

,

Dan planeta Zemlje

,

manifestacija Zagreb

,

zagreb događanja

,

zagreb-info

Na Trgu Petra Preradovića, tzv. Cvjetnom trgu, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas manifestaciju u povodu Dana planeta Zemlje i Dana Čistoće koja se održava u organizaciji Zagrebačkog holdinga - podružnice Čistoće.

Prigodni edukativno-zabavni program, u kojemu su mogli sudjelovati građani, organizirale su udruge za zaštitu okoliša, tvrtke, škole i estradni umjetnici.

Nazočnima Dan planeta Zemlje čestitali su voditelj podružnice Čistoće Zagrebačkog holdinga Marko Mahelčić i pomoćnik ministra za zaštitu okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Danijel Rolph Schneider.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić također je čestitao taj dan i poručio građanima da će se grad i dalje brinuti o gradskom otpadu i njegovoj termičkoj obradi te da su gotovi projekti sanacije smetlišta Jakuševca i pročišćivača otpadnih voda. Naglasio je da je Zagreb po čistoći jedan od vodećih gradova u Europi, što je zasluga građana, ali i djelatnika Čistoće. "Štedimo energiju - čuvajmo okoliš", poručio je građanima na kraju kratkog govora gradonačelnik Bandić.

Dan planeta Zemlje u svijetu se obilježava 22. travnja. Nositelj projekta i organizator te akcije je Zagrebački holding d.o.o., podružnica Čistoća, a pokrovitelji su Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i zagrebačko Gradsko poglavarstvo. (hina/metro-portal)

17.04.2009. 15:55:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh