« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
Tribina

Obespravljanje osoba s duševnim smetnjama

Moderatori tribine su Luka Janeš i Luka Perušić, mag. phil., asistent na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Kako se odnosimo prema osobama s psihičkim smetnjama?
Kako se odnosimo prema osobama s psihičkim smetnjama? (Arhiva)
Više o

tribina

,

Obespravljanje osoba s duševnim smetnjama.

U okviru ciklusa pod naslovom Aporije psihe: filozofske, psihijatrijske i bioetičke perspektive, zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku organizira tribinu na temu Obespravljanje osoba s duševnim smetnjama.

Tribina će se održati u petak, 29. travnja 2016. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu knjižnice Filozofskog fakulteta.

Gosti tribine su: Marko Kos, mag. phil., s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Alen Orešković, bacc. med. techn. u ime udruge »Ludruga« te dr. sc. Slađana Štrkalj Ivezić, dr. med. spec. psihijatar, u ime udruge »Svitanje«.

Pitanje prava osoba s duševnim smetnjama tiče se kompleksa temeljnih ljudskih prava, prava određenih zakonskom regulacijom, nastajanja duševnih smetnji i društvenog okruženja s kojim osoba srasta. Njihovo ispreplitanje, međutim, uzrokuje mnoštvo sukoba i prečesto završava povredom ne tek prava, već same osobe, njena zdravlja i njena življenja u zajednici. Najčešće, to je rezultat loših radnih temelja i opće neinformiranosti. Ovom tribinom želimo ispitati problematiku prava kroz tri dimenzije: osobnog iskustva pacijenta, organiziranog rada protiv neinformiranosti te bioetičke kritike odnosa društva prema osobama s duševnim smetnjama.

Moderatori tribine su Luka Janeš i Luka Perušić, mag. phil., asistent na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

23.04.2016. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh