« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
NEDJELJA

Obavijest HŽ-a: Šest vlakova će stajati zbog pomicanja sata

Putnici koji će u noći s 30. na 31. listopada 2010. putovati pojedinim vlakovima, sat vremena će provesti na stajalištima

Vlak
Vlak (Marin Tironi, CROPIX)
Više o

vlakovi

,

,

zimsko računanje vremena

,

pomicanje sata

,

Mliječni put

Zbog prelaska na zimsko računanje vremena u nedjelju, 31. listopada u 3 sata u putničkom prijevozu po jedan sat stajat će šest putničkih vlakova koji voze u to vrijeme, priopćeno je danas Hrvatskih željeznica (HŽ).

Radi se o međunarodnom paru vlakova Beograd - Villach - Beograd koji će stajati u kolodvorima Strizivojna-Vrpolje i Nova Gradiška, par noćnih vlakova na relaciji Zagreb - Split - Zagreb stajat će u kolodvoru Gospić, jedan lokalni vlak na relaciji Varaždin - Zagreb stajat će u kolodvoru Varaždin te jedan noćni vlak Osijek - Zagreb u kolodvoru Suhopolje.

Tako će svi putnici koji će te noći s 30. na 31. listopada 2010. putovati tim vlakovima doći po voznom redu na odredišta, ali će jedan sat, između 3 sata po ljetnom i 2 sata po zimskom računanju vremena, provesti čekajući u kolodvoru.

Zbog pomicanja sata jedan sat unatrag i na prugama Hrvatskih željeznica, kao i uvijek do sada, organizirana su posebna dežurstva osoblja u elektrotehničkim službama i prometnim uredima kako bi se svi automatski uređaji koji pokazuju, registriraju ili daju točno vrijeme namjestili na točno vrijeme.

U željezničkom teretnom prijevozu neće biti posebnih zadržavanja vlakova osim vremena predviđenog za evidenciju prelaska na novo računanje vremena u popratne dokumente vlakova.

U skladu s Uredbom Vlade RH o računanju vremena godine 2010. u nedjelju 31. listopada u 3 sata završava ljetno računanje vremena i pomicanjem za jedan sat unatrag, na 2 sata, počinje računanje vremena po srednjeeuropskom zonskom vremenu, stoji u priopćenju iz HŽ-a.(hina/metro-portal)

26.10.2010. 15:14:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh