« Svijet
objavljeno prije 13 godina
UGROŽENA SIGURNOST

Obamina baka u životnoj opasnosti zbog Al-Kaide

Iako je pod 24-satnim nadzorom, Obamina baka tvrdi da joj se život nakon ubojstva bin Ladena nije promijenio

Obama
Obama (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Al-Kaida

Kenijski policajci 24 sata čuvaju dom bake predsjednika Baracka Obame u Keniji, nakon što je Al Šabab, somalijski ogranak Al Kaide, zaprijetio njezinom životu, doznaje američka TV mreža ABC News.

ABC navodi kako je sigurnost u kući Sarah Hussein Obama pojačana dan nakon što je u Pakistanu likvidiran Osama bin Laden, te da je broj policajaca povećan otkako je Al Šabab pojačao svoje prijetnje. Sada je angažirano dovoljno policajaca da patroliraju kroz cijelo selo Kogelo u zapadnoj Keniji, izjavio je načelnik lokalne policije.

U intervjuu ABC-u, Obamina 88-godišnja baka nije djelovala osobito zabrinuto, dapače. "Na moj život to nije utjecalo na bilo koji način. Ako je vlada odlučila da bude više sigurnosnog osoblja, mi se slažemo s tim", rekla je ona.

CBS News je izvijestio kako mu je "stručnjak uključen u sigurnosna pitanja" u američkom veleposlanstvu u Keniji, rekao kako ne postoje nove ili vjerodostojne prijetnje protiv "Mame Sarah", kako zovu Obaminu baku.

CBS dodaje kako "Al Šababova prijetnja može biti malo više od poziranja. Al Kaida i njezine podružnice objavile su brojne prijetnje nakon ubojstva Bin Ladena, od kojih su većina uopćene prijetnje odmazdom protiv Zapada i tvrdnje da skupina nastavlja biti relevantna".

12.05.2011. 22:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh