« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
priznanje

Obama poziva Kosor u Bijelu kuću

Očekuje se da će premijerka uskoro primiti poziv za službeni posjet SAD-u kao priznanje za svoj rad

(Wikipedia)
Više o

Kosor i Obama

,

Kosor u SAD-u

Jadranka Kosor mogla bi biti prva hrvatska dužnosnica koja će se u Bijeloj kući susresti s američkim predsjednikom Barackom Obamom, piše Večernji list.

Prema informacijama iz Washingtona, hrvatska i američka diplomacija intenzivno rade na organizaciji susreta Kosor-Obama, koji će se održati nakon predsjedničkih izbora.

Javna je tajna da SAD pozorno prati poteze hrvatske premijerke te da odobrava njene prve korake na mjestu predsjednice Vlade.

Državnoj tajnici Hillary Clinton posebno se sviđa način na koji Kosor rješava probleme sa Slovenijom, gospodarskom krizom i korupcijom.

U političkim krugovima, poziv u Bijelu kuću tumači se kao podrška američke administracije Hrvatskom ulasku u EU i njenom položaju zemlje predvodnice u regiji.

Hrvatska veleposlanica u Washingtonu Kolinda Grabar-Kitarović nedavno je na prijamu u Kongresu nakon Obamina obraćanja o zdravstvenoj reformi lobirala za posjet premijerke SAD-u.

Ministar vanjskih poslova, Gordan Jandroković, trebao bi sredinom listopada na poziv Hillary Clinton doputovati u službeni posjet State Departmantu.

01.10.2009. 20:11:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh