« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
BITKA

Obama i Romney na turneji po ključnim državama

U predsjedničkoj kampanji je čak i uragan Sandy za kojeg se očekuje pretvaranje u superoluju koja bi trebala poharati istočnu obalu SAD

Čeka se prirodna katastrofa da donese glasove ...
Čeka se prirodna katastrofa da donese glasove ... (Arhiva)
Više o

Barack Obama

,

Mitt Romney

,

američki predsjednički izbori

,

predsjednička kampanja

,

elektorski glasovi

Barack Obama i Mitt Romney nastavljaju utrku za fotelju u Bijeloj kući kampanjom u saveznim državama koje obje strane drže ključnim za osvajanje predsjedničkog mandata.

I jedan i drugi pokušavaju natjerati što više glasača na ranije glasanje kako bi povećali odaziv, koji bi prema procjenama analitičara mogao biti bitno veći nego na nekoliko zadnjih izbora.

Romney je na turneji po Floridi, gdje je velik broj hispanskih birača na koje ciljaju i jedan i drugi, a biračka su se mjesta otvorila već u subotu, što je uzrokovalo podulje redove za glasanje. 

Obama je na drugom kraju zemlje, u New Hapshiru koji ima čak četiri elektorska glasa i može donijeti prevagu u konačnom zbroju.

U predsjedničku utrku uključen je i uragan Sandy, za kojeg se očekuje da bi se u ponedjeljak mogao spojiti s hladnom olujom koja dolazi sa sjevera i postati superoluja, najjača u zadnjih stotinu godina na istočnoj obali SAD. Oba kandidata pomno prate što će se dogoditi kako bi se pojavili u slučaju katastrofe.

28.10.2012. 08:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh