« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
POTEZ OČAJNIKA?

Obama i dalje želi ukinuti olakšice bogatima

Kako mu baš ne ide prikupljanje donacija, a i Romney stoji dobro u anketama, Obama se vraća na neispunjena obećanja

Kako vratiti popularnost?
Kako vratiti popularnost? (DeviantArt)
Više o

SAD

,

Barack Obama

,

Mitt Romney

,

predsjednički izbori

,

olakšice

Američki predsjednik Barack Obama ponovno je u subotu zatražio ukidanje fiskalnih olakšica za najbogatije američke državljane i produljenje poreznih olakšica za veliku većinu Amerikanaca, kazavši kako bi nakon toga, a u skladu s predviđenim planom, 98 posto američkih obitelji moralo plaćati manje poreze, prenose agencije.

Obama je to kazao u svojem tjednom obraćanju naciji putem radija i interneta.

"Preostalih dva posto Amerikanaca morat će plaćati nešto više poreze, jer njihovi godišnji prihodi prelaze iznos od 250.000 dolara", rekao je Obama.

"Dakle, Amerikanci koji zarađuju najviše morat će plaćati poreze kao u doba kada je predsjednik SAD-a bio Bill Clinton", također je kazao Obama, od Kongresa zatraživši da se izjasni o tom pitanju.

Američki predsjednik Barack Obama sljedećeg će tjedna pojačati ritam svoje predizborne kampanje te provesti četiri od pet radnih dana izvan Washingtona, prema tjednom programu objavljenom u petak.

Obama, koji putuje uzduž i poprijeko Virginije u petak i subotu, predvidio je otputovati u ponedjeljak u Ohio, još jednu saveznu državu u kojoj bi mu pobjeda na izborima 6. studenoga možda dala odlučnu prednost pred republikanskim suparnikom Mittom Romneyjem.

U utorak će nastaviti put u Teksas, državu koja pripada konzervativcima ali u kojoj je provodio kampanju u prošlosti kako bi skupio sredstva namijenjena financiranju izbornih operacija. Predviđena su dva sastanka u glavnom gradu Austinu, demokratskoj enklavi, i San Antoniju, nedaleko od meksičke granice.

Iako će predsjednik srijedu provesti u Bijeloj kući, u četvrtak i petak krenut će ponovno na turneju u drugu potencijalno odlučujuću saveznu državu, Floridu. O toj je državi ovisio vrlo tijesan rezultat predsjedničkih izbora 2000.

14.07.2012. 19:14:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh