« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
ČUDA?

O sudbini Međugorja odlučuje papa Franjo

Međunarodno vatikansko povjerenstvo koje je istraživalo fenomene navodnog ukazanja Majke Božje u Međugorju završilo je svoj rad i predat će svoje nalaze Kongregaciji za nauk vjere

Hoće li Međugorje dobiti status koji traži
Hoće li Međugorje dobiti status koji traži (Arhiva)
Više o

Vatikan

,

Međugorje

,

ukazanje Gospe

,

Kongregacija za nauk vjere

,

papa Franjo

,

povjerenstvo za Međugorje

Ravnatelj tiskovnog ureda Svete Stolice otac Federico Lombardi potvrdio je da je međunarodno povjerenstvo u petak održalo svoj posljednji sastanak, objavio je Vatikan.'Povjerenstvo je završilo rad', rekao je otac Lombardi.

Povjerenstvom, koje je uspostavila Kongregacija za nauk vjere, predsjeda talijanski kardinal Camillo Ruini. Ono treba predstaviti rezultate istraživanja Kongregaciji za nauk vjere koja će ih analizirati. Članovi povjerenstva su i kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski i kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Nak on što izvješće prouči Kongregacija ono će biti predano papi Franji koji o tome donosi konačnu odluku, ali to može potrajati.

Međunarodno povjerenstvo koje radi zatvoreno za javnost od 2010. čine dvadesetak kardinala, biskupa, teologa i drugih stručnjaka koji su detaljno proučili izvješća o ukazanjima Djevice Marije u Međugorju koja su započela 1981. kada je o tome izvijestilo šestero djece i produžila su se sve do danas. Ovo marijansko svetište koje je postalo jedno od najpoznatijih u svijetu privlači do milijun hodočasnika svake godine a do sada je Međugorje posjetilo više od 30 milijuna hodočasnika.

Za razliku od ukazanja u francuskom gradu Lourdesu i Fatimi u Portugalu Vatikan nije službeno priznao Gospina ukazanja u Međugorju. Mostarski biskup Ratko Perić je prošle godine upozorio katolike na opasnost nekritičkog vjerovanje u međugorska ukazanja.

19.01.2014. 08:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh