« Blogosfera
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

O Sevinom pranju nogu don Kaćunku

Popularna pjevačica ne odaziva se donovom pozivu na obraćenje
Popularna pjevačica ne odaziva se donovom pozivu na obraćenje (Biljana Gaurina/CROPIX)
Više o

Severina

,

Anđelko Kaćunko

,

Don Anđelko Kaćunko

,

donblog.blog.hr

Don Anđelko Kaćunko je na donblog.blog.hr odgovorio Severini koja ga je nazvala redikulom
‘Severinina izjava da sam ‘budaletina i redikul’ nije me uopće iznenadila, jer je zapravo potpuno u skladu s njezinim prethodnim životom. Njezine riječi, posebno ton kojim je nastupila, znak su da sam u pravu, tj. da sam rekao čistu istinu koju ona ne želi čuti - jer istina boli.

Međutim, dodatan je problem što njezine uvrede kojima me je ‘počastila’ nažalost uopće nisu u skladu s javnom i popularnom osobom koja se predstavlja kao katolkinja. Zato njezino opravdanje nema veze ni s vjerom ni s logikom.

Zgodni IsusKaćunko tvrdi da je Severinin Isus onaj ‘zgodni’ Isus iz popularnog romana ‘Da Vincijev kod’. 

Prvo, pravi katolik se nikad ne ophodi prema svećeniku s uvredama, čak ni kad je pastir to možda zaslužio, a k tome svaki razuman čovjek dobro razlikuje kritiku od pljuvanja.

Drugo, nijedan uravnotežen pacijent odnosno bolesnik neće svojeg liječnika proglasiti ludim nakon što mu je priopćio dijagnozu, nego će doktoru biti zahvalan što mu pomaže na putu do ozdravljenja, poglavito ako mu je preporučio neki lijek.

Nažalost, Severina je pokazala drukčiju logiku. A slika te antilogike očituje se i u blasfemnom omotu njezina albuma s Marijinim imenom, koji pjevačicu prikazuje kao antidjevicu. U to se potpuno uklapa i njezina izjava da bi mi ‘rado oprala noge i obrisala ih svojom kosom samo da sam malo zgodniji’. Očito je, psihologija bi to bolje objasnila, da ona nesvjesno u duši osjeća dubinu svojega moralnog pada i određeno grizodušje te želju za promjenom života. Ali, s druge strane, zbog već otupjele savjesti njoj je bliži ‘zgodni’ Isus iz ‘Da Vincijeva koda’ (u kojega je Marija Magdalena zaljubljena) nego božanski Učitelj iz Novoga zavjeta koji raskajanoj grješnici oprašta grijehe.’ (METRO) 

26.05.2008. 22:22:49
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marna
    28.05.2008. 10:06
    Ne znam da li se to samo meni čini da je Seve više napravila za povećanje broja katoličkih ovčica nego svi pastiri svojim prodikama zajedno?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh