« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
REMETINEC

O novoj istrazi protiv Slavena Žužula sud odlučuje u srijedu

U novom istražnom zahtjevu tužiteljstvo suvlasnika Skladgradnje tereti za zlouporabu položaja i ovlasti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikola Vilić/Cropix)
Više o

istraga

,

HAC

,

utaja poreza

,

zloporaba položaja

,

pritvor

,

Skladgradnja

,

Slaven Žužul

Odluku o produljenju pritvora i proširenju istrage protiv suvlasnika "Skladgradnje" Slavena Žužula istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda donijet će sutra, nakon što ga ispita o posljednjim optužbama državnog odvjetništva za utaju poreza.

Dodatnu istragu protiv Žužula zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je jučer, kada je istražni sudac Ratko Šćekić ispitao posljednje svjedoke i ukinuo pritvor četvorici dužnosnika Hrvatskih autocesta (HAC) koje se tereti da su Žužulovoj tvrtki namještali poslove te bojanje tunela Mala Kapela i Sveti Rok platili višestruko skuplje od tržišne cijene.

No, zbog novog zahtjeva za proširenjem istrage u kojem tužiteljstvo predlaže i produljenje pritvora, Žužul za razliku od suosumnjičenika nije pušten iz zatvora u Remetincu, iako je jedini razlog za lišavanje slobode bila mogućnost utjecaja na svjedoke.

U novom istražnom zahtjevu tužiteljstvo ga tereti za zlouporabu položaja i ovlasti jer je navodno podnio lažnu poreznu prijavu kojom je svojoj tvrtki nezakonito pribavio 7,5 milijuna kuna, za koliko je platio manje poreza na dobit. Sumnjiči ga se i da je novcem tvrtke kupovao raznu robu, namještaj, bijelu tehniku i sl. u iznosu od oko pola milijuna kuna.

Suprotno tvrdnjama tužiteljstva Žužulova obrana tvrdi da su sva porezna dugovanja otkrivena u lanjskoj kontroli poslovanja u međuvremenu podmirena te da je Žužulova tvrtka za 2008. čak i preplatila porez.

"Istražnom sucu Ratku Šćekiću predočili smo dokumente Porezne uprave s današnjim datumom iz kojih je vidljivo da su svi dugovi podmireni te da je tvrtka Skladgradnja preplatila porez za 2,8 milijuna kuna", kazao je Hini Žužulov branitelj Ante Madunić. (hina/metro-portal)

10.02.2010. 18:11:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh