« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZORAN MILANOVIĆ:

Nužan je kompromis oko ustavnih promjena

Ustavne promjene su posao kojem smo od početka pristupili s dobrim namjerama i s ciljem da učinimo nešto dobro za Hrvatsku, izjavio je Milanović

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miščević/Cropix)
Više o

Zoran Milanović

,

ustavne promjene

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas u Puli da pregovori o ustavnim promjenama nisu "stvar kojom se bavimo svaki tjedan", nego je to stvaranje okvira u kojem će se živjeti nekoliko godina, pa je stoga nužan kompromis za dobrobit svih građana.

"Ustavne promjene su posao kojem smo od početka pristupili vrlo ozbiljno, s dobrim namjerama i s ciljem da učinimo nešto dobro za Hrvatsku te da stvorimo jedan okvir prema kojem ćemo živjeti i djelovati", naglasio je Milanović u izjavi za novinare na saboru IDS-a. Izrazio je zadovoljstvo što je u Puli sa svojim "partnerima u projektu stvaranja bolje Hrvatske".

Na pitanje ima li oporba kakav plan za borbu protiv rasta nezaposlenosti, Milanović je ocijenio da Hrvatska ima "neizdrživu javnu potrošnju, neefikasnu i neučinkovitu birokraciju te skupu državnu upravu koja guši sve ostalo".

"Racionalna i jeftinija država, jača lokalna samouprava, više novca i više autonomije te odgovornosti hrvatskim regijama i lokalnoj samoupravi ne znači nikakvo dezintegriranje hrvatske države, već njezino jačanje upravo na pozicijama gdje je ona najjača, a to su njezini ljudi, gradovi, općine i županije", zaključio je Milanović. (hina/metro-portal)

14.02.2010. 18:39:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh